Νέα ανατριχιαστική καταγγελία για το γηροκομείο στα Χανιά.

Mορφή χιονοστιβάδας φέρεται πως παίρνουν οι νέες καταγγελίες για κακομεταχείριση ηλικιωμένων σε γηροκομείο στα Χάνια, αυτή τη φορά από Έλληνα που διαμένει στο εξωτερικό.

Ο ομογενής σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως είχε εμπιστευτεί τη φροντίδα του πατέρα του στο εν λόγω γηροκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

«Γυρίσαμε πίσω και βρήκαμε τον άνθρωπο σε κακό χάλι. Είχε πίσω στην πλάτη σαπίσει», κατέθεσε, προσθέτοντας πως «αν ήμουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, θα πήγαινα εκεί πέρα και θα έκανα φασαρία, θα γινόταν χαμός».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν επισκέφθηκε τον πατέρα του, τον βρήκε σε τραγική κατάσταση: «Σαν να ήταν σε κώμα, δεν μπορούσε να μιλήσει και μετά από μερικές ημέρες που φώναξα νοσοκόμο για να τον καθαρίσει, από την ακαθαρσία η πλάτη του είχε σαπίσει, είχε τρυπήσει και φαίνονταν τα κόκαλά του. Μετά από μια εβδομάδα “έφυγε” και πάνω στο πανικό μου δεν τα είχα συνδυάσει όλα αυτά. Μου είπαν ότι πέθανε από ανακοπή».

Παράλληλα, επεσήμανε πως ανάλογη εικόνα αντίκρυσε και η μητέρα του: «Είχε έρθει και η μάνα μου κι έλεγε “εδώ γίνεται χαμός, είναι νηστικός, είναι άπλυτος”. Ήταν νηστικός ο άνθρωπος, γιατί τον τάισε η μητέρα μου κι έτρωγε το φαγητό τόσο γρήγορα… σαν να είχε να φάει έναν μήνα».

Από την πλευρά του γηροκομείου, πάντως, κατατέθηκε υπόμνημα στις εισαγγελικές αρχές, με το οποίο ζητείται η εξέταση μαρτύρων που υποδεικνύονται, και οι οποίοι φέρονται να είναι σε θέση να καταρρίψουν τις καταγγελίες περί κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων της δομής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook