Η ελληνική Αστυνομία έχει ευθύνη για την άγρια επίθεση που δέχτηκε στην Πάρο η Μυρτώ.

Αυτό υποστηρίζει η μητέρα της Μυρτώς που 9 χρόνια μετά τον βαρύ της τραυματισμό της, από την δολοφονική  επίθεση σε παραλία της Πάρου η Μυρτώ με γενναία προσπάθεια και πολλά χειρουργεία βγήκε νικήτρια, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο.

Η μητέρα της Μυρτώς θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας , αλλά και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, αφού το Εφετείο αποζημίωσε την αίτηση της οικογένειας για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης καθώς δεν αναγνώρισε ευθύνη του δημοσίου για τον βαρύ τραυματισμό της.

Η οικογένεια της Μυρτώς διεκδίκησε αποζημίωση για ηθική βλάβη την οποία υπέστησαν λόγω του βαρύτατου τραυματισμού της, αποτέλεσμα, όπως υποστήριξαν, παραλείψεων δημόσιων οργάνων και συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η Δικαιοσύνη έχει την άποψη ότι το ελληνικό κράτος κατά κανέναν τρόπο δεν είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει τη Μυρτώ. Διότι δεν υπάρχει κανένας νόμος ο οποίος να καθιστά υπεύθυνο το κράτος για τις συνέπειες εγκλημάτων που διαπράττονται ατομικά από οποιονδήποτε» ανέφερε η μητέρα της.

Η Μαρία Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτώς, είναι απολύτως πεπεισμένη σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ότι «το ελληνικό κράτος οφείλει να αποζημιώσει την κόρη της, εφόσον ήταν οι παραλείψεις κρατικών φορέων, όπως η Ελληνική Αστυνομία, οι οποίες τον Ιούλιο του 2012 επέτρεψαν στον 21 ετών τότε δράστη «να ληστέψει, να βιάσει, να διαλύσει το κρανίο της Μυρτώς στα βράχια της Χρυσής Ακτής Πάρου, να την εγκαταλείψει ημιθανή και, εν ολίγοις, να καταστρέψει οριστικά τη δική της ζωή όπως και της οικογένειάς της».

Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με χρήστες στο twitter να δηλώνουν την συμπαράστασή με hashtag #Για_τη_Μυρτω το οποίο είναι μάλιστα ανάμεσα στα trends του ελληνικού twitter.

Δείτε τα tweets:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook