Τον περασμένο Ιούνιο είχε γίνει πάλι απόπειρα δολοφονίας του επιχειρηματία με θύμα την 37χρονη σύζυγο του στον Άγιο Σώστη στη Ζάκυνθο.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, Ντίμης Κορφιάτης,  58 χρόνων, έπεσε νεκρός μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε σήμερα στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, δίπλα από το θωρακισμένο όχημα του.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο ενώ η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Αστυνομία, τον 58χρονο άνδρα, στην κυριολεξία «γάζωσαν» οι σφαίρες του πυροβόλου όπλου τύπου «καλάσνικοφ» ενώ η αποφασιστικότητα των δραστών ήταν τόσο μεγάλη καθώς του έδωσαν και χαριστική βολή.

Στο σημείο της δολοφονίας  βρέθηκαν 20 κάλυκες.

Το θύμα την ώρα της επίθεσης βρισκόταν με τον αδερφό του σε γραφείο πολιτικού μηχανικού. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, ο επιχειρηματίας είχε πάει στο λογιστικό γραφείο για να συζητήσει την ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Την ώρα που βρισκόταν μέσα, εμφανίστηκε ένας άγνωστος άνδρας ο οποίος άρχισε να πυροβολεί έξω από την τζαμαρία του γραφείου προς το μέρος του Κορφιάτη.

Το αποτέλεσμα ήταν ο 58χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα. Από τα πυρά, ελαφρά τραυματισμένος είναι ο ένας από τους ιδιοκτήτες του γραφείου, ο οποίος μετέβη στο Νοσοκομείο Ζακύνθου χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών οι οποίοι επέβαιναν σε ένα ασημί αυτοκίνητο μάρκας Fiat Panda.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τον Ιούνιο είχε στηθεί και άλλη ενέδρα θανάτου για τον επιχειρηματία, αλλά σε αυτήν είχε πέσει νεκρή η 37χρονη σύζυγός του, η οποία ήταν συνοδηγός σε μηχανάκι που οδηγούσε ο ίδιος. Από τα πυρά τότε ο επιχειρηματίας είχε τραυματιστεί σοβαρά αλλά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ο 58χρονος άνδρας που έπεσε νεκρός είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί σε ληστεία εις βάρος επιχειρηματία. Ωστόσο, ουδέποτε κατηγορήθηκε για την υπόθεση.

Πού βρέθηκαν το όχημα και το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες

Σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα στα ελαιόδεντρα, πίσω από το κοιμητήριο Αμπελοκήπων στη Ζάκυνθο, βρέθηκε το αμάξι που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ErmisNews, το αμάξι ειναι καμμένο και από εκεί οι δράστες χρησιμοποίησαν άλλο όχημα για την διαφυγή τους. Στο εσωτερικό του βρέθηκε το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί αστυνομικούς που αναζητούν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δράστες έφυγαν ήδη από τις νότιες ακτές του νησιού με φουσκωτό σκάφος.

Πληρωμένο συμβόλαιο «βλέπουν» οι αστυνομικοί

Παλιά μπλεξίματα ή ακόμα και πληρωμένο συμβόλαιο βλέπουν οι αστυνομικοί πίσω από την δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, ο οποίος μετά την δολοφονική ενέδρα πέρσι τον Ιούνιο στην περιοχή του Αγίου Σώστη, με θύμα την 37χρονη σύζυγο του, θεωρούσε σίγουρο πως ανά πάσα ώρα και στιγμή ήταν ο επόμενος στόχος.

Από την πρώτη στιγμή της περσινής επίθεσης, οι αστυνομικές έρευνες είχαν επικεντρωθεί στο παρελθόν του επιχειρηματία, καθώς είχε αποκαλυφθεί πως το όνομά του είχε εμπλακεί σε πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις του νησιού.

Ο επιχειρηματίας όπως είχε γίνει γνωστό τότε είχε προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε καταγγελίες προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., για τη δράση κυκλωμάτων της νύχτας, που για πολλά χρόνια, κυριαρχούσαν στη Ζάκυνθο, με προστασία καταστημάτων, εκβιασμούς, εμπρηστικές επιθέσεις και διακίνηση ναρκωτικών.

Με φωτογραφία και πληροφορίες από Ermisnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook