Ηλιοφάνεια και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες

Ανοιξιάτικο θα είναι το τοπίο του καιρού σήμερα σε όλη την χώρα, με τους δυνατούς ανέμους σταδιακά να υποχωρούν και τον υδράργυρο να παραμένει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Πιο αναλυτικά την Τρίτη ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λιακάδα περιμένουμε στα ηπειρωτικά, και λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημεράκι στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας και στα βόρεια. Παράλληλα, οι δυνατοί βοριάδες υποχωρούν από το απόγευμα.

Μάλιστα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη οι νεφώσεις πιθανόν να πυκνώσουν τοπικά το μεσημέρι. Στη νησιωτική χώρα, σε Κυκλάδες και Κρήτη, ο ήλιος θα κυριαρχήσει, στις υπόλοιπες όμως θαλάσσιες περιοχές κατά διαστήματα μέσα στη μέρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή άνοδο, θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 26-27 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και 28 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα προσεγγίσουν τους 20-25 βαθμούς Κελσίου και τους 28 σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα συνεχιστεί ο ισχυρός βοριάς σε εντάσεις 5-7 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία θα υποχωρήσει.

Στην Αττική ο ήλιος θα κυριαρχήσει. Θα είναι μια καλή ανοιξιάτικη μέρα με τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου και βόρειους ανέμους 4-6 στον Ευβοϊκό και 7 μποφόρ, από το απόγευμα και στη συνέχεια σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Στο ίδιο μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook