Τι δείχνουν τα στοιχεία του βαρομέτρου της GPO για την πρόθεση ψήφου και την αξιολόγηση των υπουργών

Προβάδισμα εξακολουθεί να διατηρεί η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με το δεύτερο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου της GPO.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,9% (μια επιπλέον ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του Απριλίου). Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,2% (23,5% τον προηγούμενο μήνα), το ΚΙΝΑΛ με 7,2% (7%), το ΚΚΕ με 6,1% (6,4%), η Ελληνική Λύση με 3,9% (4%), το ΜΕΡΑ 25 με 3,2% (3,4%).

Η διασπορά ψήφου ( άλλο κόμμα, λευκό, άκυρο, αποχή, αναποφάσιστοι) συγκεντρώνει το 19,5% στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων.

Στις συγκρίσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η ψαλίδα φαίνεται πως μεγαλώνει υπέρ του Κυρ. Μητσοτάκη με οριακή αύξηση των ποσοστών του την ώρα που ο κ. Τσίπρας εμφανίζει κάμψη στους αντίστοιχους δείκτες.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, τα εθνικά θέματα φαίνεται να έδωσαν ώθηση τις «μετοχές» τόσο του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια, με 77,9% θετικές γνώμες όσο και του υπουργού Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου με 59,8%.

Τρίτος στην αξιολόγηση είναι ο υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας, με 58,9% και τέταρτος-επίσης ενισχυμένος- ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης με 54% θετικές γνώμες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπλήρωση της πρώτης εξάδας από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα (50,5%) και Εργασίας κ. Κ. Χατδηδάκη (43,8%).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook