Δύο ειδικές ομάδες αστυνομικών έχουν ριχτεί στη μάχη της εξιχνίασης της άγριας δολοφονίες της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά.

Οι δύο ομάδες από αστυνομικούς, των Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών ψάχνουν τους δράστες της άγριας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά «ξεσκονίζοντας» αποφυλακίσεις σκληρών ποινικών κυρίως ληστών.

Οι αστυνομικοί ζητούν πληροφορίες από το σύζυγο της 20χρονης για τα άτομα που είχαν πρόσβαση στο σπίτι του ζευγαριού και πιθανόν γνώριζαν την άνετη οικονομική κατάσταση που είχε καθώς και ότι κρατούσαν χρήματα στο σπίτι.

Νέα κατάθεση του συζύγου της 20χρονης  –  Η αναπαράσταση στο σπίτι  της φρίκης 

Στην νέα κατάθεση που έδωσε στις αστυνομικές αρχές ο σύζυγος της 20χρονης , είπε ότι οι κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι γύρω στις 05:30, ενώ αφού έδεσαν τον ίδιο, έδεσαν και την 20χρονη.

Από τη στιγμή που σταμάτησε να ακούει τη σύζυγό του, εκτίμησε ότι πέρασε ακόμη μισή ώρα μέχρι να φύγουν οι δράστες. Όταν κατάλαβε ότι διέφυγαν χρειάστηκε ακόμα μισή ώρα μέχρι να πιάσει το κινητό του και να το ενεργοποιήσει.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προέβησαν σε αναπαράσταση, παρουσία του 32χρονου, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες για τις κινήσεις των δραστών, καθώς και για τον τρόπο που ο σύζυγος της 20χρονης  επικοινώνησε με την αστυνομία.

Ο 32χρονος άνδρας δίνει από χθες όσα περισσότερα στοιχεία μπορεί για τους δράστες. «Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου», είπε.

Σύμφωνα με τις έως τώρα καταθέσεις του, οι τρεις δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά, ήταν μεσαίου αναστήματος και οι σωματότυποι τους ήταν κανονικοί.

Αναπαράσταση, παρουσία του συζύγου

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προέβησαν σε αναπαράσταση του φονικού, παρουσία του 33χρονου.

Παράλληλα, τα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας εξετάζουν μια λίστα σεσημασμένων που σχετίζονται με ληστείες.

Ξεσκονίζουν το σπίτι για DNA

Όσον αφορά τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, οι αρχές «ξεσκονίζουν» το σπίτι για DNA και αποτυπώματα και εκτιμούν ότι θα βρεθεί γενετικό υλικό, καθώς οι δράστες έμειναν αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι και ήρθαν σε επαφή και με τα θύματα.

Επίσης, έχει δοθεί σήμα σε αεροδρόμια και λιμάνια, σε μια προσπάθεια να μη διαφύγουν οι δράστες εκτός χώρας.

Η μαρτυρία για ύποπτες κινήσεις πριν από την  εισβολή 

Την ίδια ώρα κάτοικος της περιοχής στα Γλυκά Νερά, κατέθεσε στην Αστυνομία ότι δύο εβδομάδες πριν την άγρια εισβολή των ληστών είχε συναντήσει άτομο στην περιοχή να κινείται ύποπτα.

«Δυο εβδομάδες πριν την εισβολή στο σπίτι που δολοφονήθηκε η άτυχη κοπέλα, είδα ένα άτομο 55-60 ετών να κινείται ύποπτα στην περιοχή γύρω στις 21:30 το βράδυ. Φορούσε μαύρο σκουφί στο κεφάλι, ήταν μεσαίου αναστήματος και ζητούσε πληροφορίες για τους δρόμους γύρω από τη μεζονέτα και αν υπάρχουν αδιέξοδα». Αυτό δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ένας κάτοικος της περιοχής των Γλυκών Νερών που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του και προτίθεται να δώσει κατάθεση στο τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανέφερε, «μόλις άκουσα για την δολοφονία θυμήθηκα την συνάντηση με τον συγκεκριμένο άνδρα. Τον συνάντησα στην οδό Περικλέους, έναν παράλληλο δρόμο πάνω από την πάροδο Παναγούλη» που διέμενε η άτυχη 20χρονη με τον σύζυγο της και το μόλις 11 μηνών βρέφος. Όπως συμπληρώσει ο άνδρας: «Αυτός ο άνθρωπος εμφανίστηκε στην περιοχή από το πουθενά, δεν τον είχα ξαναδεί. Όταν τον ρώτησα που μένει απέφυγε να απαντήσει ενώ του είπα να καλέσω την αστυνομία να τον βοηθήσει με απέτρεψε και μου κατέβασε το χέρι που κρατούσα στο χέρι. Μετά από μια ώρα που προσπαθούσα να τον βοηθήσω χωρίς αποτέλεσμα, οι δρόμοι μας χωρίστηκαν έξω από το σπίτι του τραγικό ζευγαριού». Ο άνδρας αναμένεται να δώσει κατάθεση εντός της ημέρας.
Το οικόπεδο των 100.000 ευρώ, ο δρόμος του χρήματος και ο εντοπισμός των δραστών

Η αγορά του οικοπέδου και οι 100.000 ευρώ

Οι αστυνομικοί ψάχνουν και ποιοι γνώριζαν για το οικόπεδο και την αγορά του έναντι 100.000 ευρώ στη οποία είχε προβεί ο σύζυγος της ατυχής 20χρονης που δολοφόνησαν στα Γλυκά Νερά.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής, προσπαθούν να εντοπίσουν άτομα, που γνώριζαν την οικονομική άνεση που είχε το νεαρό ζευγάρι και συνθέτουν το παζλ από άτομα που είτε είχαν πρόσβαση στο σπίτι ως εργαζόμενοι ή γνώριζαν πως το ζευγάρι συνήθιζε να έχει χρήματα στους χώρους της οικίας.

Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, έκαναν λόγο για μια στοχευμένη επιλογή και όχι μια τυχαία εισβολή. Άλλωστε, οι δράστες γνώριζαν πως στο σπίτι υπήρχε σκύλος, ένα Χάσκι, το οποίο και κρέμασαν από την εσωτερική σκάλα μόλις εισέβαλαν στο χώρο από παράθυρο μπάνιου στην πίσω πλευρά της μεζονέτας στην πάροδο της οδού Παναγούλη.
Κινήθηκαν γρήγορα στο χώρο και αιφνιδίασαν το νεαρό ζευγάρι που κοιμόταν στη σοφίτα, έχοντας στο κρεβατάκι του το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι τους. Ακινητοποίησαν το ανδρόγυνο, ενώ έδεσαν πισθάγκωνα την άτυχη κοπέλα, με μια μπλούζα που φορούσε. Όταν εκείνη ξεκίνησε να φωνάζει, την έπνιξαν με ένα μαξιλάρι. Ενδεχομένως, οι δράστες να πίστευαν πως στο σπίτι θα βρουν ένα μικρό «θησαυρό» και γι’ αυτό παρότι βρήκαν τις 15.000 ευρώ και τα κόσμηματα αξίας 20.000 ευρώ, συνέχισαν να ζητούν από τον 33χρονο πιλότο να τους αποκαλύψει που έχει τα «υπόλοιπα».

Σχετικά με την εθνικότητα των δραστών, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η σκληρότητα την οποία επέδειξαν οι κακοποιοί παραπέμπει σε μαφίες από το πρώην Ανατολικό μπλοκ και της Βαλκανικής με «παρακλάδια» και στη χώρα μας.

Αυτό βέβαια δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο σύμπραξης αλλοδαπών και Ελλήνων ποινικών. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, και στο παρελθον είχαν διαπιστώσει την παρουσία οχημάτων τις νυχτερινές ώρες που κινούνταν ύποπτα.

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Σοκ και ανατριχίλα προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την ιατροδικαστική έκθεση στο άψυχο σώμα της 20χρονης, που δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο θάνατος της οφείλεται σε «απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας».
Ο δολοφόνος της 20χρονης της έκλεισε την αναπνοή με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας όμως αφόρητα την κοπέλα και σφίγγοντάς της το στόμα με την παλάμη των χεριών του. Μάλιστα, όπως διαπιστώνεται, η μανία του ήταν τέτοια που ταυτόχρονα με τον αντίχειρα και τον δείκτη ο ληστής της έφραξε και την μύτη της. Έτσι, η κοπέλα δεν μπορούσε να πάρει ανάσα από πουθενά, με αποτέλεσμα να επέλθει ο πλέον βίαιος ασφυκτικός θάνατος. Με αυτά τα δεδομένα πάντως αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο του στραγγαλισμού.

Στο πρόσωπο της κοπέλας υπάρχουν αμυδρά σημάδια αντίστασης που κάμφθηκαν όμως αμέσως απ’ την δύναμη του ληστή-δολοφόνου της.

Η μητέρα -όπως ανέφερε αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής- στη θέα των τριών αδίστακτων δραστών και βλέποντας να έχουν καθηλώσει ήδη τον πιλότο σύζυγό της που κοιμόταν δίπλα της στη σοφίτα, τινάχτηκε απ’ την κρεβατοκάμαρα με κραυγές και πήρε στην αγκαλιά της το 11 μηνών κοριτσάκι της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις