Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στην κηδεία της 20χρονης Καρολάϊν στην Αλόννησο

Στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Αλόννησο τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της 20χρονης Καρολάιν  της μητέρας του 11 μηνών βρεφους  που βρήκε φρικιαστικό και άδικο θάνατο από τρεις εγκληματίες μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο. Τραγικές φιγούρες τόσο οι γονείς της όσο και ο σύζυγός της.

«Είμαι πολύ τυχερός που τη γνώρισα. Πάρα πολύ τυχερός που με αγάπησε κι είναι η μητέρα του παιδιού μου.. Ένα πράγμα με θλίβει περισσότερο απ’ όλα. Δεν είναι πια εδώ και δεν θα ξαναδώ την αγάπη μου. Η κόρη μας θα μεγαλώσει και δεν θα θυμάται πόσο υπέροχη ήταν η μανούλα της. Η Καρολάιν ήταν η χαρά της ζωής, η χαρά για όλο τον κόσμο, η χαρά για το σπίτι μας, η χαρά για την κόρη της. Μέσα από τη Λυδία θα είναι για πάντα μαζί μου. Να είστε καλά να προσέχετε τους ανθρώπους που σας αγαπάνε» είπε ο 32χρονος Μπάμπης, ο οποίος έφτασε στο νησί με ελικόπτερο κρατώντας στην αγκαλιά του τη μικρή Λυδιά. Το μωρό που σύμφωνα με τα όσα είπαν οι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας σκουντούσε και προσπαθούσε να ξυπνήσει τη νεκρή μητέρα του, την ώρα που ο μπαμπάς του ήταν δεμένος σε άλλο δωμάτιο…

Άφιξη ελικοπτέρων με τον σύζυγό, το παιδί και συναδέλφους από την εταιρεία ελικοπτέρων

Posted by ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ on Friday, May 14, 2021

Η εξόδιος ακολουθία ήταν σύμφωνα με το τελετουργικό των Καθολικών, ενώ όπως ήταν λογικό δεν επετράπη η είσοδος των ΜΜΕ στο εσωτερικό του ναού. Ορθόδοξος ιερέας προσευχήθηκε για την ανάπαυση της ψυχής της Καρολάιν.

Σπαρακτικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, όταν έφτασε η σορός της άτυχης Καρολάιν που δολοφονήθηκε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά για να μεταφερθεί στην Αλόννησο. Τραγική φιγούρα η μητέρα της Καρολάιν η οποία υποβασταζόμενη συνόδευσε την κόρη της προς το τελευταίο ταξίδι… Μαζί της μία φίλη της 20χρονης και λιγοστοί συγγενείς. Ο πατέρας του κοριτσιού αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που τον κράτησαν καθηλωμένο στο σπίτι τους.

Στο νησί μεγάλωσε από την ηλικία των εννέα ετών και έφυγε πριν από λίγους μήνες, όταν αποφάσισε να κάνει οικογένεια με τον αγαπημένο της Μπάμπη.

Πρόσωπο υπεράνω υποψίας έδωσε την εντολή για τη ληστεία;

Ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ χαρακτήρισε την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Ο ίδιος είπε ότι οι αστυνομικοί κάνουν νυχθημερόν αγώνα και έρευνες. Χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία, είπε πως οι δράστες ήξεραν για τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι και υποστήριξε ότι είναι εγκληματίες που το είχαν ξανακάνει στο παρελθόν.

Άλλες πληροφορίες λένε πως την εντολή για την αιματηρή ληστεία ίσως να την έδωσε ένα πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Και αυτό το πρόσωπο αναζητείται από την αστυνομία, μαζί με τους τρεις δολοφόνους.

Οι αστυνομικές Αρχές τώρα ακολουθούν τη διαδρομή του χρήματος. Από την ώρα δηλαδή που το ζευγάρι έκανε την ανάληψη από την τράπεζα για την αγορά του οικοπέδου, αφού φαίνεται πως οι δράστες γνώριζαν πως υπήρχαν χρήματα στο σπίτι…

Το πρόσωπο αυτό που έδωσε την εντολή, ίσως γνώριζε για τα χρήματα και ίσως ήταν αυτός που έδωσε την κρίσιμη πληροφορία στη συμμορία.

Δύο πράγματα συνηγορούν σε αυτή την εκτίμηση. Πρώτον η στοχευμένη εισβολή στη μονοκατοικία και δεύτερον η επιμονή των ληστών και για άλλα χρήματα, παρότι είχαν βρει ήδη 15.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ.

Πιθανολογείται ότι οι δράστες γνώριζαν ότι το ζευγάρι είχε κάνει ανάληψη 100.000 ευρώ, για την αγορά του οικοπέδου. Όμως φαίνεται να μην γνώριζαν πως τα χρήματα αυτά είχαν δοθεί…

Οι αστυνομικοί έχουν και άλλα στοιχεία…

Η γλώσσα που μιλούσαν μεταξύ τους οι δράστες δεν ήταν μόνο η ελληνική.

Επίσης ερευνάται το γιατί χρησιμοποίησαν τόση βία ενώ τα θύματα τους αποκάλυψαν από την αρχή πού κρύβουν τα χρήματα τους… Ίσως γιατί περίμεναν να βρουν και άλλα χρήματα μέσα στο σπίτι.

Γιατί σκότωσαν την 20χρονη μητέρα; Γιατί άφησαν πίσω τον 32χρονο; Οι Αρχές ψάχνουν να βρουν τις απαντήσεις.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τρεις παλιότερες ληστείες στην Αττική (Κορωπί, Αρτέμιδα, Αγία Παρασκευή) στις οποίες οι ληστές είχαν την ίδια μεθοδολογία με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στα Γλυκά Νερά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook