Σήμερα η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με εξαιρετικές, ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα.

Ένα πέρασμα από αραιές νεφώσεις αναμένεται νωρίς το πρωί στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, κινούμενες όμως νοτιότερα προς την Κρήτη θα διαλυθούν.

Επίσης στη δυτική Ελλάδα νωρίς το πρωί, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Το μεσημέρι θα συννεφιάσει πρόσκαιρα και στα βόρεια, και πιθανόν να υπάρξει σε τοπικό επίπεδο μια αστάθεια, που θα δώσει τοπικές βροχές στα βορειότερα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει άνοδο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θα φτάσει λοιπόν στα βόρεια τους 28 βαθμούς, 28 και στα δυτικά και θα πλησιάσει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι μέγιστες τιμές, δηλαδή θερμοκρασίες κοντά στους 32 βαθμούς Κελσίου αναμένονται σε περιοχές στη Θεσσαλία και στην Βοιωτία, πιθανόν και στη Χαλκίδα.

Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν από 24 μέχρι 27 βαθμούς

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο στα βόρεια τμήματα αρχικά ασθενείς θα ενισχυθούν το απόγευμα στα 5-6 μποφόρ, στα νότια θα πνέει ένα δυτικό ρεύμα σε παρόμοια ένταση, μέχρι 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις το πρωί και γενικά αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας. Η θερμοκρασία από 16-29 και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις 3-4 στον Ευβοϊκό και 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, το μεσημέρι όμως και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 14-28 , με νοτιοανατολικό άνεμο στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

(Aπό το MEGA)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook