Στις ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Αυτό αναφέρεται στην απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, μια απόφαση που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμός στις ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που υπάρχει εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό  σε δημόσια υπηρεσία και αφορά σε πρώτη φάση όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ.

Το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είχε ανοίξει, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορούσε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών- μετά από την διαπίστωση ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων νοσηλευτών και νοσηλευτριών είναι χαμηλό. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Πάντως με την απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Δ. Κολoκούρη, εισάγεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για λόγους «επιχειρησιακής ετοιμότητας», όπως αναφέρεται.

Την  επίμαχη απόφαση έφερε στη δημοσιότητα ο Radio North 98, ενώ την είδηση μετέδωσε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN .

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ανδρών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κοινοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου «28550 Φ 215.2» έγγραφο.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής στις θα υπηρετούν σ’ αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό».

Με το ίδιο έγγραφο καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πράξουν ως τις 11 Ιουνίου με την ειδοποίηση ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που θα έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους.

Καλούνται δε οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook