Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους στις περιοχές γύρω από τον Σχίνο Κορινθίας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά  είναι ανεξέλεγκτη  στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέας στα Μέγαρα.

Οι σφοδροί άνεμοι που φτάνουν κατά τόπους τα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.
Η φωτιά κατευθύνεται προς τα Μέγαρα, στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι μεγάλη, με πολλές ενεργές εστίες. Έως τώρα, οι οικισμοί δεν κινδυνεύουν άμεσα, όμως λόγω των προβλέψεων για ραγδαία ενίσχυση των ανέμων, η Πολιτική Προστασία έστειλε και πάλι μήνυμα μέσω Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, συστήνοντας την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών από αυτές τις περιοχές, μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Οι κάτοικοι όλης της περιοχής καλούνται να είναι σε εγρήγορση, ενώ σε πλήρη επιφυλακή είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις για περαιτέρω ενίσχυση αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 265 πυροσβέστες, 82 οχήματα, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, επιχειρούσαν όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα. (8 Α/Φ, 9 PZL,1 CHINOOK & 2 E/Π για συντονισμό από αέρος). Παράλληλα υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες. Τις δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.


Από την ώρα που νύχτωσε και σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, το βάρος των επιχειρήσεων έχει πέσει στις επίγειες δυνάμεις και κυρίως στα πεζοπόρα τμήματα, ενώ τα οχήματα έχουν σχηματίσει περίμετρο για να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς. Αυτό είναι και το στοίχημα για τις νυχτερινές ώρες, ενώ με το πρώτο φως της μέρας θα πετάξουν και πάλι τα εναέρια μέσα κάνοντας συνεχώς ρίψεις νερού στις εστίες.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχει πολλές μεγάλες και ενεργές εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται όλες, αλλά το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω του ότι το δάσος που καίγεται είναι συμπαγές και αδιαπέραστο. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο δάσος είναι κυρίως ιδιωτικό και δεν έχει υπάρξει ποτέ διαχείριση για πυρκαγιά, δεν υπάρχουν δρόμοι και είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook