Παραμένει ευρωβουλευτής παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη φυλακή.

Μία εβδομάδα πέρασε μετά την άφιξη στην Έλλαδα και μετάβαση στις φυλακές του καταδισκασθέντα για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Γιάννη Λαγού.

Το δικαστήριο επέβαλε στον ευρωβουλευτή τη μεγαλύτερη ποινή απ’ όλους τους συγκατηγορουμένους του για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης: 13 χρόνια και οκτώ μήνες.

Φαίνεται πάντως πως ο καταδικασθείς πρώην χρυσαυγίτης δεν θέλει να απεμπολήσει τα δικαιώματά του, που απορρέουν από την έδρα την οποία συνεχίζει να διατηρεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα ο ίδιος  επιθυμεί να συμμετέχει ψηφιακά και στις συνεδριάσεις της Ευρωβουλής, σύμφωνα με αίτημα που έχει υποβάλει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, ο Γιάννης Λαγός θα επιδιώξει τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού σε εκείνες του Κορυδαλλού, προκειμένου να είναι πιο κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και να τα επισκέπτεται, ώστε από εκεί και μέσω υπολογιστή να δίνει το ψηφιακό «παρών» στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Το δεύτερο σενάριο είναι να ζητήσει τη μεταγωγή του από τον Δομοκό στην Αθήνα κάθε φορά που θα είναι προγραμματισμένη κάποια συνεδρίαση.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι και τα δύο αιτήματα πολύ δύσκολα θα γίνουν δεκτά, για λόγους ασφαλείας.

Το τρίτο επικρατέστερο σενάριο, προκειμένου ο ευρωβουλευτής να ασκεί τα καθήκοντά του, είναι να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες μέσα από ειδική αίθουσα των φυλακών Δομοκού.

Πρόκειται για τον χώρο του «ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου», όπου υπάρχουν τέσσερις υπολογιστές, εκτυπωτής και, φυσικά, σύνδεση ίντερνετ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εφαρμόστηκε πιλοτικά για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους οι κρατούμενοι που πέρασαν σε σχολές έπειτα από εξετάσεις, ενώ την περίοδο της πανδημίας χρησιμοποιήθηκε σχεδόν από το σύνολο των κρατουμένων για να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους μέσω Skype, αφού τα επισκεπτήρια απαγορεύτηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Με απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου τον Απρίλιο, δημιουργήθηκαν χώροι «ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου» σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή, θα πρέπει να ενημερώσει τη διεύθυνση των φυλακών με ποιο πρόσωπο επιθυμεί να επικοινωνήσει και να δώσει τον λογαριασμό του στο Skype. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στον ειδικό χώρο και υπό τη διακριτική επιτήρηση ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου θα συνδεθεί με το άτομο που έχει ζητήσει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook