Στα νησιά η πλατφόρμα των εμβολιασμών στην ηλικιακή ομάδα 18-29 «τρέχει» ήδη με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson).

Στην υπόλοιπη χώρα μετά την παράδοση της νέας παρτίδας των εμβολίων της Johnson & Johnson στην Ελλάδα, η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους άνω των 18 ως 29 ετών άνοιξε από το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώθηκε η παράδοση της J&J για τον Ιούνιο και άνοιξαν ραντεβού και για τους πολίτες 18+ σε όλη την επικράτεια, εκτός από τα νησιά όπου ήδη εμβολιάζονται με το εμβόλιο αυτό.

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-34 ετών από το Σάββατο

Όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, η ηλικιακή ομάδα των 30 – 34 ετών θα μπορεί από το πρωί του Σαββάτου, 29 Μαΐου να επιλέξουν μεταξύ των σκευασμάτων της Pfizer, της Moderna, της Astrazeneca και της Johnson & Johnson.
Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα εμβόλια για τις ηλικίες 35 – 39 άνοιξε από την Τετάρτη με ρεκόρ εμβολιασμών.

Ο υπουργός μιλώντας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα σημείωσε πως η χώρα μας βρίσκεται στην 5η θέση στους εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως μετά και το «πράσινο φως» του EMA για το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να «τρέξουν» και στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση, πάντως, της Παρασκευής, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ερωτηθείς για την έγκριση αυτή, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook