Τάσος Μπερδέσης: Σε λίστα με 500 άτομα της Greek mafia (video)
Τα πρώτα στοιχεία που ερευνούν οι αρχές
Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές μετά την στυγερή δολοφονία του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, το μεσημέρι της Δευτέρας στην Βάρη.
Ο πυγμάχος βρισκόταν στην περιοχή της Βάρης, επί της οδού Παπανδρέου και κατευθυνόταν σε τοπικό αθλητικό σύλλογο όταν, κατά τις 09:00 της Δευτέρας, δύο άνδρες βγήκαν από ένα ασημί SUV Lexus και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και 14 σφαίρες τον Τάσο Μπερδέση.
Έτσι, στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι δυνάμεις της Αστυνομίας και εντοπίστηκαν τέσσερις κάλυκες, οι οποίοι εξετάζονται.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN, ο Τάσος Μπερδέσης είχε διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα καθώς συμπεριλαμβανόταν στη σχετική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. με 500 πρόσωπα, την οποία παρέδωσε τον Μάιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον Άρειο Πάγο.
Ειδικότερα,στην έκθεση αναφέρεται υπόθεση του 2015, στην οποία είχε εμπλακεί και το όνομα του 39χρονου πυγμάχου, καθώς είχαν προκύψει επαφές του με συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, αλλά ο Τάσος Μπερδέσης είχε αθωωθεί.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο συνήγορος του Τάσου Μπερδέση, Σάκης Κεχαγιόγλου, ο πυγμάχος είχε απαλλαγεί απ’ όλες τις κατηγορίες.
Χαρακτηριστικά, όπως επεσήμανε στον ΑΝΤ1: «Κατηγορήθηκε για εγκληματική οργάνωση στην Πάτρα και καταδικάστηκε. Υπήρξε φυγόποινος αλλά αθωώθηκε. Μετά κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ξανά στην Πάτρα, έγινε δικαστήριο και αθωώθηκε ομόφωνα. Κατηγορήθηκε για υπόθαλψη εγκληματία στην Αθήνα και επίσης αθωώθηκε. Οπότε αυτές ήταν οι ποινικές εμπλοκές του, αλλά κατέληξαν όλες με αθωωτικές αποφάσεις».
Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Έμενε τα τελευταία 2-3 χρόνια στην Αθήνα, ήταν και εξαιρετικός αθλητής. Εργαζόταν εδώ, ήταν παιδί από φτωχή οικογένεια. Το τι ακριβώς συνέβη, πού ενεπλάκη, είναι θέματα των αστυνομικών και προανακριτικών Αρχών».
https://www.youtube.com/watch?v=QPQKcgDE-28
Παράλληλα, οι αρχές στρέφονται και στις κινήσεις του Τάσου Μπερδέση στην Αθήνα, καθώς έκανε πολύ συχνά προπονήσεις και συμμετείχε σε φιλικούς αγώνες πυγμαχίας είτε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού είτε σε άλλα γυμναστήρια όπως αυτό της Βάρης, ενώ εξετάζεται το γεγονός οι δολοφόνοι να είχαν πλήρη επίγνωση όλων των κινήσεων του.
Mάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο του εγκλήματος δε φαίνεται να υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που να κατέγραψε την δολοφονία, γεγονός που πιθανότατα ήταν εις γνώσιν των δραστών.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Όλα όσα έγιναν στην πρώτη της δεξίωση για τους Αμερικανούς Πεζοναύτες – Οι καλεσμένοι και το μενού – Βίντεο
- Δήμαρχος Ηρακλείου: «Πότε θα ξεριζώσουμε τη βία που φωλιάζει σε τόσες ψυχές στις τοπικές κοινωνίες μας;»
- Γιάννης Λάλας: Στο μπαλκόνι του σαλέ «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και 10 σφαίρες τον 42χρονο – Το καρτέρι θανάτου
- Τζένη Μπαλατσινού: Το τρυφερό μήνυμα του Βασίλη Κικίλια για τα γενέθλια της
- Αντετοκούνμπο: «Είδα κάποιον που πήγε ν’ αρπάξει την τσάντα μιας κυρίας, τον άρπαξα και μου έριξε αγκωνιά», είπε για το μαυρισμένο μάτι του – Βίντεο
- Ηράκλειο: Μία σύλληψη και μία προσαγωγή για το μακελειό στα Βορίζια – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ενόπλων – Βρέθηκαν όπλα σε σπίτια
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ – Οι αυξήσεις στους ένστολους
- Χήρα Καραϊβάζ για Γιάννη Λάλα: «Αν είναι αυτός που πήρε τη ζωή του Γιώργου μου ας τον συγχωρήσει ο Θεός»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook