Η Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία φέρεται ως ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά απέστειλε εξώδικο στην Ένωση Ελλήνων Ψυχολόγων.

Κι όλα αυτά μετά τα ερωτήματα που έθεσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων για το ρόλο της στην υπόθεση των Γλυκών Νερών, ζητώντας από την Ελένη Μυλωνοπούλου να προσκομίσει τους τίτλους σπουδών της.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου με το εξώδικο της προς τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων διαμαρτύρεται , «αντικρούοντας ρητά και κατηγορηματικά τα όσα αναφέρετε στην από 31-05-2021 επιστολή σας, περί δήθεν “αντιποίησης του επαγγέλματος του ψυχολόγου” από εμέ” ενώ ανάμεσα στα άλλα υποστηρίζει ότι «ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το εξώδικο αυτό αποτελεί απάντηση στην επιστολή της Ένωσης Ελλήνων Ψυχολόγων προ ημέρων, με την οποία της ζητείτο να προσκομίσει εντός δύο ημερών το πτυχίο της καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
«Ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της ψυχολόγου»

Με την εξώδικη απάντηση – διαμαρτυρία της η Ελένη Μυλωνοπούλου στρέφεται κατά του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων τονίζοντας ότι είναι «τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει ‘ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο’ για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά».

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της ‘ψυχολόγου’. Ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα, ως μέλος της εταιρείας με την επωνυμία (…….) . Η άνω εταιρεία της οποίας είμαι μέλος, έχει κάνει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. και έχει καταχωρηθεί στο Γ.Ε.Μ.Η., όπως προβλέπεται από τις σχετικές νομικές διατάξεις. Ουδεμία διοικητική άδεια απαιτούνταν για την άσκηση της ΝΟΜΙΜΗΣ αυτής επαγγελματικής δραστηριότητας μου!! Άλλωστε, εάν απαιτούνταν οιαδήποτε διοικητική άδεια, μετά βεβαιότητας ΔΕΝ θα μου είχε επιτραπεί η έναρξη της επαγγελματικής αυτής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. κι ούτε θα ελάμβανε χώρα νόμιμη καταχώρηση της επιχείρησής μου στο αρμόδιο Επιμελητήριο!!»

Η ψυχολόγος κατηγορεί παράλληλα τον Σύλλογο ότι δεν επιδεικνύει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα».

Παράλληλα αναφέρει τους τίτλους σπουδών της πέραν της μαιευτικής με πιστοποιητικά επιμόρφωσης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο σε θέματα μεταξύ άλλων, ψυχολογίας προσωπικότητας, ψυχολογίας και εγκληματολογικής έρευνας, θεραπευτικές εφαρμογές ύπνωσης  κ.α

Τι ζητούσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων από την Ελένη Μυλωνοπούλου

Να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ζητά Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, ζητά από την Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία αναφέρεται ως ψυχολόγος της Καρολάιν που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Η ίδια φέρεται να έχει καταθέσει στην αστυνομία ορισμένα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Ωστόσο, προχώρησε και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, κάτι που παραβιάζει το επαγγελματικό απόρρητο, όπως καταγγέλει ο Σύλλογος.

«Παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ψυχολόγων.

Η ψυχολόγος της άτυχης 20χρονης είχε αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με τις συνεδρίες τους σε τηλεοπτικές εκπομπές πριν από λίγες μέρες: «Η Καρολάιν δεν είχε φίλες στην Αθήνα, οι φίλες της ήταν στην Αλόννησο και αφιέρωνε όλο τον χρόνο στο παιδάκι της. Έκανε κάθε φορά κατάθεση ψυχής. Μάθαινα τι την κάνει χαρούμενη, τι την κάνει ευτυχισμένη.Έρχονταν πάντα μαζί με τον Μπάμπη, η Καρολάιν δεν έκρυβε τίποτε. Ο Μπάμπης βιώνει ένα μαρτύριο. Αυτά που γράφονται είναι απάνθρωπα».

Το βιογραφικό της ψυχολόγου της Καρολάιν

Η Ελένη Μυλωνοπούλου ήταν επί 25 χρόνια μαία σε περισσότερους από 6.000 τοκετούς.
Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τους τομείς της Ψυχολογίας, της Θεραπευτικής Ύπνωσης και του NLP, δηλαδή του νευρογλωσσικού προγραμματισμού σε συνδυασμό με την θεραπευτική ύπνωση και του Life Coach. Επίσης, ασχολείται με τη Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία.

Η  πρώτη απάντηση της ψυχολόγου της Καρολάιν μέσω της δικηγόρου της
Η Ελένη Μυλωνοπούλου έστειλε την απάντησή της μέσω της δικηγόρου της στο star.gr, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει την επαγγελματική της ιδιότητα ή το αν παραβίασε το επαγγελματικό απόρρητο των ψυχολόγων. Επιθυμεί να απέχει από οποιοδήποτε σχόλιο ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της Καρολάιν.

«Θεωρούμε άκαιρη την όποια δήλωση ή ανακοίνωση μας σχετικά με την άνω εντολέα και τα όσα έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα» δηλώνει η δικηγόρος της με ανακοίνωση.

Διαβάστε την ανακοίνωση της δικηγόρου:

«Η δικηγορική μας εταιρεία εκπροσωπεί την εταιρεία με την επωνυμία “med-Y- life EE” (κέντρο κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης NLP& Ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων – εναλλακτικών θεραπειών) και προσωπικά την κ. Ελένη Μυλωνοπούλου.

Για λογαριασμό της άνω εντολέως μας, με την παρούσα μας, σας γνωστοποιούμε ότι θεωρούμε άκαιρη την οποία δήλωση η ανακοίνωση μας σχετικά με την άνω εντολέα και τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τούτο δε επιβάλλεται τόσο από τον Κώδικα Περί Δικηγόρων όσο και από το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμοδίων αρχών για την εξιχνίαση του θλιβερό γεγονότος που συνέβη στα Γλυκά Νερά. Για έναν επιπλέον λόγο, ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δολοφονηθείσας εικοσάχρονης, θα απέχουμε από οποιαδήποτε δήλωση, σχόλιο ή ανακοίνωση.

Παρακαλούμε όπως σεβαστείτε την στάση των εντολών μας, αναμένουμε κι εμείς, όπως όλοι, τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμοδίων Αρχών»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook