Τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε μετά τη διπλή δολοφονία ζευγαριού στην Κέρκυρα , ήταν οικονομικές διαφορές με ένα από τα θύματα.

Αναστάτωση επικρατεί στην Κέρκυρα από τη διπλή δολοφονία που έγινε στις 11.30 το πρωί στην περιοχή Δασιά.

Ο δράστης  γι’ ασήμαντη αφορμή, πυροβόλησε και σκότωσε με 6 σφαίρες μια 60χρονη γυναίκα, Ελληνίδα  κι ένα Ελληνογάλλο 63 χρόνων.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ζευγάρι, τελικά τα δύο θύματα της δολοφονίας. ήταν γείτονες και  κατοικούσαν απλώς  στην ίδια οικοδομή, όπως και ο δράστης που στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Σχεδόν εξ επαφής, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη, φέρεται πως δέχθηκαν τους θανάσιμους πυροβολισμούς τα δύο θύματα του 67χρονου δράστη, που έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα, αμέσως μετά το διπλό φονικό.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, ενώ όπως είπε «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα και πολύ πιθανότατα ένα από τα θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ερευνάται το ενδεχόμενο πρώτος να δολοφονήθηκε ο 63χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής που διέμενε χρόνια στη Γαλλία και μετά η 61χρονη Κερκυραία.

Το διώροφο σπίτι ανήκε στην ιδιοκτησία της γυναίκας και ο δράστης 67 ετών , Κερκυραίος και πατέρας αστυνομικού κατοικούσε στο ισόγειο και φέρεται να χρωστούσε ενοίκια στην γυναίκα την οποία και τελικά πυροβόλησε και σκότωσε μετά από διαπληκτισμό.

Ο Ελληνογάλλος, 63 χρόνων που κατοικούσε επίσης στον πρώτο όροφο της οικοδομής φέρεται να προσπάθησε να παρέμβει στον καβγά και δέχτηκε πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία.

Η Ελληνίδα ιδιοκτήτρια της οικοδομής μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τη σώσουν. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν έξι κάλυκες.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, ο δράστης μετά το διπλό φονικό  είχε ταμπουρωθεί στο  σπίτι του , από όπου  στη συνέχεια ακούστηκε πυροβολισμός και διαπιστώθηκε  ότι ο δράστης αυτοκτόνησε.

Πάντως όπως όλα δείχνουν το άγριο έγκλημα με δύο ανθρώπους νεκρούς και τρίτο νεκρό τον αυτόχειρα- δράστη έγινε γι ασήμαντη αφορμή που ήταν τα οφειλόμενα ενοίκια στην ιδιοκτήτρια της οικοδομής κι ένα από τα θύματα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ:

“Πρωινές ώρες σήμερα 6.6.2021 στην περιοχή Δασιά της Κέρκυρας 67χρονος ημεδαπός τραυμάτισε θανάσιμα 60χρονη ημεδαπή και 63χρονο ημεδαπό και στην συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργείται από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Κέρκυρας”.

Πάντως, μέχρι  να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη, βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας με πάνοπλες ειδικές δυνάμεις που είχαν  ζώσει την περιοχή, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς οι πληροφορίες σχετικά με τον δολοφόνο ήταν αρχικά συγκεχυμένες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook