Αρχηγός της συμμορίας που διακινούσε κοκαίνη στην Μύκονο ένας σκληρός κακοποιός που είχε αποφυλακιστεί με όρους αν και είχε συνολικές ποινές 47 χρόνων κάθειρξης.

Η ΕΛΑΣ μετά από πληροφορίες εξάρθρωσε συμμορία διακίνησης κοκαίνης και άλλων ναρκωτικών σε Μύκονο και Αττική, ενώ προχώρησε σε 4 συλλήψεις και καταζητούνται άλλα τρία άτομα.

Η  επιχείρηση  της  ΕΛΑΣ έγινε στη Μύκονο όπου η συμμορία είχε στήσει «παράρτημα» για τη διακίνηση ναρκωτικών ενόψει της τουριστικής σεζόν.

Πρόκειται για σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη, την οποία εισήγαγαν από την Ολλανδία.


Η έφοδος της αστυνομίας στο παράρτημα της Μυκόνου έγινε με την βοήθεια drone και πλάνα είχε μεταδώσει η τηλεόραση του ΑΝΤ1

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών, όπως είχε αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1. Αρχηγός της σπείρας ένας σκληρός κακοποιός, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί το 2015 με αναστολή και είχε συνολικές ποινές 47 ετών κάθειρξης. Στο πλευρό του σκληρού κακοποιού δρούσαν άλλα τρία μέλη.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία και το Λιμενικό έπειτα από μία καλά οργανωμένη επιχείρηση όπου χρησιμοποιήθηκε και drone ούτως ώστε να μην υπάρχει περιθώριο διαφυγής για τα μέλη της σπείρας. Στα πλάνα, που παρουσίασε ο ΑΝΤ1 πάνοπλοι αστυνομικοί από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με την Ασφάλεια του Λιμεναρχείου της Μυκόνου, η οποία έχει πραγματοποιήσει πολλές συλλήψεις το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί, φαίνονται να εισβάλλουν στον χώρο.

Η επιχείρηση έγινε υπό άκρα μυστικότητα την Παρασκευή και πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συλλήψεις.

Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο της ΕΛΑΣ από τα άδυτα της συμμορίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες:

Κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά σε Αττική και Μύκονο, βασικό μέλος του οποίου ήταν Αλβανός σκληρός κακοποιός, εξαρθρώθηκε μετά από ταυτόχρονη επιχείρηση της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και χειριστή αστυνομικού σκύλου Κ9, ενώ χρησιμοποιήθηκε και drone της ΕΛ.ΑΣ για παρακολουθήσεις και κατόπτευση χώρων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν προχθές, 4/6/2021, τέσσερις αλλοδαποί, (δύο 30χρονοι και δύο 43χρονοι), ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών. Συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων, για την ίδια υπόθεση είναι τρεις ακόμα αλλοδαποί που αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε μετά από πληροφορίες, η δράση της οργάνωσης αρχίζει από τον Οκτώβριο του 2020 και προέβαινε στη κατ’ εξακολούθηση διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης σε Αττική και Μύκονο. Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της μεριμνούσαν για την αγορά, μεταφορά και εισαγωγή ποσοτήτων κοκαΐνης από ευρωπαϊκή χώρα,την Ολλανδία, τις οποίες αποθήκευαν σε χώρους (καβάτζες) που διατηρούσαν τα μέλη της ομάδας στο κέντρο της Αθήνας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook