Σε βάρος του συνδικαλιστή διατάχθηκε ΕΔΕ για τις δηλώσεις με τις οποίες επέρριψε ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας στη Δικαιοσύνη.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του το Σάββατο στο MEGA, με τις οποίες επέρριψε ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας στη Δικαιοσύνη.

«Ανακοινώνεται ότι, αναφορικά με δηλώσεις συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Είχε προηγηθεί οξύτατη ανακοίνωση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με τις δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος μεταξύ άλλων και αναφερόμενος στις αποφυλακίσεις κακοποιών που συλλαμβάνει η αστυνομία, έκανε λόγο για «διαφθορά στη Δικαιοσύνη και παραδικαστικά κυκλώματα».
«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media» ανέφερε, συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση» σημειώνεται ακόμη στη σχετική ανακοίνωση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook