Τεράστια απεργιακή κινητοποίηση κατά του εργασιακού νομοσχεδίου προς ψήφιση

Παραλύει αύριο Πέμπτη η Αθήνα, καθώς ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ, εξήγγειλαν 24ωρη απεργία, εκφράζοντας την αντίδραση τους στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, απεργούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), την ΠΝΟ αλλά και μέλη της ΕΣΗΕΑ.

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Τα μέσα σταθερής τροχιάς -μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ- καθώς και τα τρόλεϊ, αύριο θα είναι ακινητοποιημένα για όλη την ημέρα.

Ωστόσο, θα κινούνται τα λεωφορεία, μεταξύ 9:00 με 21:00.
Επίσης χειρόφρενο θα τραβήξουν για όλο το 24ωρο οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα θα είναι τα πλοία αύριο, καθώς 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα προχωρήσουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για το εργασιακό νομοσχέδιο.
«Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την κατάργηση του οκταώρου και την παραπέρα συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων επιβάλλουν τη δυναμική και συντονισμένη αντίδραση όλων των συνδικαλιστικών οργάνων. Τα σωματεία μας συντονίζουν τη δράση τους από κοινού και μεταφέρουν μαζί με όλο το εργατικό κίνημα την εικοσιτετράωρη πανελλαδική μας απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 10 Ιουνίου 2021» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.
Τα 13 σωματεία θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5:30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, η οποία έχει προαναγγείλει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στα Χαυτεία, ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου την υπογραφή και ανανέωση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αλλά και κατάργηση των νόμων 4150/2013, 4714/2020, 2687/1953.

Απεργία στα ΜΜΕ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη, αντιτασσόμενα στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

«Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Επίσης σημειώνεται πως λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ δεν θα λειτουργήσουν οι εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες, υπουργεία. Επιπλέον, μέρος στην κινητοποίηση θα λάβουν προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, καθηγητές και δάσκαλοι και δικαστικοί υπάλληλοι.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ανακοινώσει:

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών
Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών
Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών
Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου
Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ)
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος
Σημειώνεται πως για αύριο έχουν προγραμματιστεί απεργιακές συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook