Άστατος καιρός, τα βασικά χαρακτηριστικά του οποίου θα είναι οι κεραυνοί, οι βροχές, οι ριπαίοι άνεμοι και το χαλάζι.

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, από σήμερα Παρασκευή (11-06-2021) το μεσημέρι και αύριο Σάββατο (12-06-2021) σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα, προειδοποιεί η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Παρασκευή (11-06-2021) από το μεσημέρι κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Αύριο Σάββατο (12-06-2021), κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα Παρασκευή και στην Αττική, με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου να προειδοποιεί ότι τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Στον προγνωστικό χάρτη που δημοσιεύει το meteo αποτυπώνονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής και με κουκίδες επισημαίνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι μαύρες κουκίδες απεικονίζουν χαλάζι με μεγέθη έως 2 εκατοστά, ενώ οι λευκές κουκίδες δείχνουν πού αναμένονται μεγάλες ποσότητες χαλαζιού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook