Άστατος ο καιρός και το σαββατοκύριακο - Τι κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr

Σφοδρές βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής σήμερα το μεσημέρι, κυρίως σε Περιστέρι και Πατήσια, όπου μέχρι τις 15:00 καταγράφηκαν 48 και 45 χιλιοστά αντίστοιχα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το meteo.gr.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν στην Αττική σύμφωνα με 85 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, και επισημαίνονται οι μεγαλύτερες καταγραφές. Χάρτες όπως ο συγκεκριμένος παράγονται στο Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής.

Άστατος ο καιρός και το Σαββατοκύριακο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα ηπειρωτικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φτάσει στα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 με 28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13-06-2021

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως από το μεσημέρι, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα αν και από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά, δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και θα διατηρηθούν και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook