Φθινοπωρινό σκηνικό για όγδοη ημέρα - Που θα βρέξει

Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα αναμένεται να φθάσει σήμερα Δευτέρα (14/06) στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, διατηρώντας άστατο τον καιρό για όγδοη ημέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ο στροβιλισμός του αποκομμένου χαμηλού στην περιοχή, θα προκαλέσει έντονα φαινόμενα,τα οποία σε ορισμένες περιοχές θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.
Συγκεκριμένα, αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στην παρακάτω φωτογραφία απαθανατίζεται η θέση του αποκομμένου χαμηλού το απόγευμα της Δευτέρας:

Για σήμερα Δευτέρα 14/06, αναμένονται, έτσι έως το μεσημέρι, βροχές και καταιγίδες κατά κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Από το μεσημέρι και μετά, τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στα ορεινά ηπειρωτικά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ πιθανότητα χαλαζόπτωσης υπάρχει κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς και στα ορεινά ηπειρωτικά της Δυτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Ο υδράργυρος θα δείξει στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 29, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 30 βαθμούς, στην Ήπειρο από 11 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Ο ολικός υετός που αναμένεται τη Δευτέρα:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook