Άμεσες διευκρινίσεις ζητά η κ. Παγώνη

Την άμεση παρέμβαση της Προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρίας Θεοδωρίδου, αναφορικά με την αλλαγή στάσης όσον αφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca, ζητά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκε πως σταματά τη χρήση του εμβολίου σε άτομα κάτω των 60 ετών, με την κα Παγώνη να κρίνει πως είναι απαραίτητη η παρέμβαση της κα Θεοδωρίδου ώστε να δοθούν διευκρινίσεις.

«Πρέπει να δοθούν σαφείς οδηγίες, να βγει η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού και να δώσει σαφείς οδηγίες» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Διαβεβαίωσε πως όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και δεν εμφάνισαν κάποιο πρόβλημα, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Όπως εξήγησε, τα στατιστικά δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να παρουσιάσουν κάτι μετά τη δεύτερη δόση.

Όπως ανέφερε η κ. Παγώνη, είναι 470.000 όσοι είναι να κάνουν τη δεύτερη δόση και σημείωσε πως είναι μόλις μία η χώρα που χορηγεί άλλο εμβόλιο.

«Τα μηνύματα είναι λογικά, αλλά θα αλλάξουν τα δεδομένα» εκτίμησε.
Τέλος, εξήγησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν κάποιος καθυστερήσει τη δεύτερη δόση του εμβολίου για 15 με 20 ημέρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook