Να σπάσουμε τα στερεότυπα, που καταστρέφουν ζωές και στερούν τον πλούτο του διαφορετικού, αναφέρει η ανακοίνωση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής μετά τον τραγικό επίλογο στην εξαφάνιση της Δήμητρας της Λέσβου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

H πορεία αυτού του γενναίου συνανθρώπου μας ήταν προδιαγεγραμμένη και η έκπληξή κάποιων σήμερα περιττή. Τώρα πλέον «συγκλονίζει» με το θάνατό της. Η απομόνωση, ο σεξισμός, η ομοφοβία, η τρανσφοβία, η βαθιά συντήρηση, την οδήγησαν στα ψυχιατρεία, στο περιθώριο, στην εξόντωση, γιατί παρέκκλινε από την δήθεν κανονικότητα, γιατί διεκδικούσε με πείσμα το αυτονόητο. Να είναι – και ήταν – ο εαυτός της. Η περίπτωση αυτού του συνανθρώπου μας, αποδεικνύει περίτρανα ότι η αναφορά σε ανθρώπινα δικαιώματα, ισότητα, σεβασμό, σε κάθε διαφορετικό, δεν είναι θεωρητική, δεν μπορεί να μένει απλώς στα λόγια.

Πολλοί είναι έκθετοι από την υπόθεση της Δημήτρη. Θα πρέπει να διαλευκανθεί η υπόθεση τάχιστα και να αποδοθεί δικαιοσύνη τόσο για την ολιγωρία σε σχέση με την εύρεση του οδηγού, που σκότωσε και την εγκατέλειψε στην άσφαλτο, αλλά και για την τραγική καθυστέρηση των αρχών στη διαδικασία ταυτοποίησης.

Με εμμονή οφείλουμε να επιμένουμε στο άνοιγμα της κοινωνίας σε όλους. Να σπάσουμε τα στερεότυπα, που καταστρέφουν ζωές και στερούν τον πλούτο του διαφορετικού. Να σταθούμε πεισματικά και αποφασιστικά απέναντι σε προκαταλήψεις και μεσαιωνικές αντιλήψεις. Επιτέλους να προοδεύσουμε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook