Κρίθηκε παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς, μέχρι τις 10 το πρωί.

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αυριανή (16/6) απεργία της ΑΔΕΔΥ όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς μέχρι τις 10 το πρωί.

Το σκεπτικό της απόφασης εστιάζει στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων και τη διευκόλυνση των μαθητών στη μετακίνηση τους.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση της το απόγευμα της Τρίτης η ΑΔΕΔΥ εξαίρεσε τους εκπαιδευτικούς από τη σημερινή απεργία, όπως και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σχολιάζοντας στο Twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγραψε: “Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας, έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές. Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια. Θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για το μέλλον που ονειρεύονται”.

Προ των αντιδράσεων η απεργία των υπαλλήλων στα Μέσα Μεταφοράς μετατράπηκε σε στάσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τα έχουν εξαγγελθεί, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα ισχύσουν τα εξής:

– Στη γραμμή 1 του μετρό, δηλαδή στο δίκτυο του πρώην ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, αλλά και του τραμ, τα δρομολόγια θα εκτελούνται μόνο έως τις 10 το πρωί αύριο, καθώς από την ώρα αυτή ξεκινά η στάση εργασίας, η οποία θα διαρκέσει έως και τη λήξη της βάρδιας.

– Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 εξαιτίας της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει για το ίδιο διάστημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

-Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας μεταξύ 13:00-17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Με ανακοινώσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς καταγγέλλουν ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της» κάνοντας λόγο για «ύπουλη τακτική της κυβέρνησης».

Επίσης, οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση για «δήθεν ευαισθησία για τα παιδιά», αλλά «εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα».

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ σημειώνουν ότι «δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Διπλές συγκεντρώσεις σήμερα  κατά του νομοσχεδίου

Στις 10.30 στο Σύνταγμα έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ ενώ τα μέλη του θα συγκεντρωθούν στο ίδιο μέρος στις 5μμ.

Τη σκυτάλη θα πάρει η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ που καλούν τα μέλη τους στις 11πμ στην πλατεία Κλαθμώνος ενώ θα συγκεντρωθούν και πάλι στις 6μμ στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τέλος συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook