Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι πλέον βελτιωμένος, ωστόσο η αστάθεια θα παραμείνει με διαφορετικό θερμοκρασιακό προφίλ από αυτό που είχαμε τις προηγούμενες μέρες.

Έτσι θα μας επηρεάσει και με διαφορετικό τρόπο και οι βροχοπτώσεις τις επόμενες μέρες δεν θα είναι γενικευμένες. Η μέρα λοιπόν θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό και με ήλιο σε όλη τη χώρα. Στα νησιά του Αιγαίου μάλιστα ο ήλιος θα κυριαρχήσει και για το υπόλοιπο της ημέρας. Όμως φαίνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν μπόρες, και στα κεντρικά και βόρεια πεδινά, κυρίως στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη το μεσημεράκι αναμένονται βροχές μέτριας έντασης, με μικρότερη πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές, κοντά στους 30-31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και θα ανέβει λίγο και στο Αιγαίο, με τις μέγιστες στους 27-29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στα νότια δυτικοί μέχρι 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από το πρωί, το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 20-30 και οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί, το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, το μεσημέρι θα συννεφιάσει και πιθανόν να βρέξει για λίγο στα πιο βόρεια και ανατολικά της πόλης. Στα γύρω ορεινά όμως προβλέπονται πρόσκαιρες καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία από 19-30 και οι άνεμοι το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες 2-3 μποφόρ.

Να περάσουμε και στην Παρασκευή, με αίθριο καιρό αρχικά. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα αναμένονται μπόρες, βροχές σύντομες, συνοδεία καταιγίδων. Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες, οι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν τα 3-4 μποφόρ, στα δυτικά και νότια δυτικοί 3-5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα πλησιάσει τους 31-32 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 29 στο Αιγαίο.

Κλείνοντας, το Σάββατο τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μικρότερα, καθώς αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές, στο Αιγαίο όμως θα επικρατήσει λιακάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη 3-5 στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 30-32 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο. Κάπως έτσι θα κυλήσει ο καιρός του τριημέρου.

Για όσους θέλουν ταξιδέψουν στη νησιωτική χώρα, θα έχουν τον καιρό σύμμαχο, με ήλιο, ήπιο άνεμο και φυσιολογικές θερμοκρασίες. Σε πιο ορεινούς προορισμούς όμως της ηπειρωτικής χώρας, προβλέπονται μεσημεριανές μπόρες.

H πρόγνωση από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook