Έρευνα για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά διενεργεί η Εισαγγελία.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τη διαρροή μεταξύ άλλων στοιχείων και του ημερολογίου της Καρολάιν την οποία στραγγάλισε ο 32χρονος σύζυγος της, ο πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παραγγελία προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ζητά να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας της υπόθεσης για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά, με ιδιαίτερη  αναφορά στο ημερολόγιό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει στην παραγγελία του ότι «τα δημοσιεύματα με στοιχεία της δικογραφίας έχουν κατακλύσει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα». Ακόμη στην παραγγελία του κάνει αναφορά και στην ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών σχετικά με την «τήρηση των κανόνων δεοντολογίας».

Ο κ. Πλιώτας αναφέρεται σε «εντόνως επικριτικά δημοσιεύματα για διαρροή-δημοσιοποίηση στοιχείων της ποινικής δικογραφίας (ημερολόγιο θύματος ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΚΡΑΟΥΤΣ κ.λπ), για το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά σε βάρος της ανωτέρω παθούσης”.

Ακομη, επισημαίνει πως η δημοσιοποίηση αυτών «εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη, ότι μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας».

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να πραγματοποιηθεί έρευνα άμεσα για τη διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, ιδίως π.χ παραβίασης υπηρεσιακού ή δικαστικού απορρήτου.

Για την υπόθεση της διαρροής εγγράφων της δικογραφίας, πάντως διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση. από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook