Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης, 22.06.2021, η απολογία του 32χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της Καρολαϊν στα Γλυκά Νερά.

Αυτή την ώρα μελετά ο εισαγγελέας τη δικογραφία για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά και όλους τους ισχυρισμούς του πιλότου για το πώς έφτασε να στραγγαλίσει με τα ίδια του τα χέρια την Καρολάιν και στη συνέχεια θα προσέλθει ενώπιον του ο κατηγορούμενος.  Στη  συνέχεια  ανακριτής και εισαγγελέας θα διασκεφθούν για το θέμα της προφυλάκισης του .

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης, 22.06.2021 στην Ευελπίδων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με πολλούς να τον αποδοκιμάζουν .

Η απολογία του καθυστέρησε καθώς προσκομίστηκαν νέα στοιχεία ενώπιον της Δικαιοσύνης (από τα εγκληματολογικά εργαστήρια) και ο δικηγόρος του ζήτησε χρόνο για να τα εξετάσει πριν την απολογία.

Μαραθώνια η απολογία του

Μαραθώνια ήταν η απολογία του 32χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης γυναίκας του Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.
Ο Αναγνωστόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις τόσο για το πώς έφτασε στη δολοφονία, όσα προηγήθηκαν το μοιραίο βράδυ, αλλά και εξηγήσεις για τα ψέματα που επί τριάντα επτά ημέρες έλεγε όχι μόνο στις Αρχές, αλλά στο πανελλήνιο μέσω των δημοσίων δηλώσεών του.

Παράλληλα, όμως, η εισαγγελία Ανηλίκων κίνησε τη διαδικασία για την προσωρινή ανάθεση της επιμέλειας της ενός έτους Λυδίας. Η απόφαση της εισαγγελίας ανηλίκων για το που θα ανατεθεί η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης κόρης του ζευγαριού, μέχρι το αρμόδιο δικαστήριο να αποφασίσει οριστικά για το θέμα μέσα σε διάστημα 90 ημερών, αναμένεται άμεσα. Σύμφωνα με το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα, η εισαγγελία μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια του παιδιού προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του 32χρονου.

Η απολογία του καθυστέρησε καθώς ο δικηγόρος του ζήτησε μια ολιγόωρη προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν τα καινούργια στοιχεία που μπήκαν στη δικογραφία, δηλαδή τα ψηφιακά αρχεία. Η απολογία αναμένεται να είναι πολύωρη.

Φτάνοντας στον ανακριτή, οι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων του φώναζαν «δολοφόνε να σαπίσεις στη φυλακή».

Οι βαρύτατες κατηγορίες και η υπερασπιστική γραμμή

Ο πιλότος κατηγορείται για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και θανάτωση ζώου, και δύο πλημμελήματα, ψευδή κατάθεση κάτ’ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία στις αρχές.

Παρά το γεγονός ότι για 37 ημέρες επιχείρησε να παραπλανήσει όχι μόνο τις αστυνομικές αρχές αλλά και όλη τη χώρα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τώρα, δηλώνει, μέσω των συνηγόρων του μετανιωμένος και ζητά συγνώμη για την πράξη του, στάση που αναμένεται να τηρήσει και σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή, όπως έχει διαφανεί τις ημέρες από τη σύλληψη του, μέχρι και σήμερα, την οποία αναμένεται, να ακολουθήσει και στην απολογία είναι πως δεν υπήρχε κίνητρο, δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο που να εμπλέκεται στη δολοφονία. Όλα σύμφωνα με τον πιλότο έγιναν μέσα σε μια στιγμή, λόγω της έντασης που προηγήθηκε ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook