Οι ειδικοί εισηγούνται την άρση και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η επιτροπή των ειδικών εισηγείται την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας και τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Επίσης συζητούν την διακοπή των self test από τους εμβολιασμένους εργαζόμενους, 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση και δεξιώσεις με 300 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις.

Τέλος για τις οργανωμένες παραλίες συζητούν 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ επιφάνειας παραλίας.
Το πότε θα τεθούν σε εφαρμογή θα το αποφασίσει η κυβέρνηση.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις έξι στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι πλήρως εμβολιασμένοι, όσο και οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας απαλλάσσονται από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Εκτός από την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η απόφαση για την άρση του μέτρου σχετικά με τη χρήση της μάσκας να ισχύσει άμεσα και για όλους στηρίζεται και στο γεγονός ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί ποιος πολίτης έχει κάνει και ποιος όχι το εμβόλιο.

Καταλυτικός είναι και ο παράγοντας τουρισμός και η διευκόλυνση των επισκεπτών στη χώρα μας. Και βέβαια ο ζεστός καιρός, που από τη μία αποδυναμώνει τη μεταδοτικότητα του ιού, και από την άλλη δυσκολεύει τη χρήση της μάσκας σε υψηλές θερμοκρασίες. Αλλά και οι εμβολιασμοί, καθώς πλέον πάνω από 7,5 εκατ. πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση.

Οι επιστήμονες εξετάζουν την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας ακόμη και από αύριο ή από αυτό το Σάββατο, 26 Ιουνίου.

Ωστόσο οι Επιστήμονες θα απευθύνουν ισχυρή σύσταση οι πολίτες να φορούν τις μάσκες όταν και όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, όπως σε πλατείες, σοκάκια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, γήπεδα κ.α..

Όπως και πέρυσι το καλοκαίρι υποχρεωτική αναμένεται να κριθεί η μάσκα στα ταξίδια με πλοία και αεροπλάνα και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η υποχρεωτικότητα σε κλειστούς χώρους δεν αίρεται σε αυτή τη φάση, αλλά θα εξεταστεί όταν προχωρήσει περαιτέρω το εμβολιαστικό πρόγραμμα και χτιστεί ένα ικανοποιητικό «τείχος» ανοσίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook