Ένας ιερέας έριξε καυστικό υγρό , πιθανότατα βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη

Επίθεση με βιτριόλι δέχθηκαν  7 Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στο ΚΑΤ.

Έχουν υποστεί εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους με τους τρείς εκ των ιεραρχών να είναι σοβαρά τραυματίες.

Οι τρείς εξ αυτών  έχουν πιο εκτεταμένα εγκαύματα και οι υπόλοιποι  πιο ελαφρά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Σήμερα είχε προγραμματιστεί Συνοδικό Δικαστήριο στο οποίο συμμετείχαν οι 7 Μητροπολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκαλούμενος κληρικός της Μητρόπολης Βεροίας,  που επρόκειτο να επικυρωθεί η ποινή της καθαίρεσης του , επιτέθηκε με βιτριόλι στους αρχιερείς.

Ο εγκαλούμενος ιερέας και δράστης της άγριας αυτής επίθεσης ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από φρουρό της μονής. Ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβε.

Στο Συνοδικό Δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου.

Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια. Το ΕΚΑΒ διακόμισε πέντε εξ αυτών (Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυινουπόλεως, Κασανδρείας και Ζακύνθου) στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημερεύει, ωστόσο οι γιατροί αξιολόγησαν ότι έπρεπε να αντιμετωπισθούν από τη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο ιεράρχες πήγαν στο νοσοκομείο με ιδιωτικά μέσα. Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Στο νοσοκομείο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook