«Αν αυτή η ποσότητα (του καυστικού υγρού) είχε πέσει στο πρόσωπό μου σήμερα δε θα είχα πρόσωπο» τόνισε ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων Σεβαστιανός Σωμαράκης, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ο 37χρονος είχε και πέρυσι απειλήσει τους αρχιερείς.

«Ήρθε όλο το πρώτο κύμα (του καυστικού υγρού) στην πλάτη μου, αλλά επειδή φορούσα πολλά ρούχα, τα ράσα και το καλιμαύχι, αυτά αυτόματα έγιναν κουρέλια πάνω μου. Αν είχα γυρίσει για δευτερόλεπτα να δω τι γίνεται και ερχόταν στο πρόσωπό μου δε θα είχα πρόσωπο σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σωμαράκης. 

«Μπαίνοντας στην αίθουσα είπα στον αστυνομικό ‘σε παρακαλώ πολύ έχε το νου σου, γιατί ο κατηγορούμενος είναι λίγο ζόρικος’. Μου λέει ‘πάτερ θέλεις να μπω στην αίθουσα;’ Του λέω ότι εκ του νόμου δεν επιτρέπεται. Φοβήθηκα ότι θα γίνει ό,τι είχε γίνει και πέρυσι, ότι θα εξυβρίσει τους δικαστές και θα τους προπηλακίσει. Είχε ξαναφερθεί έτσι πέρυσι με την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης» εξήγησε ο πατήρ Σεβαστιανός. 

«Είχε υβρίσει και είχε απειλήσει, λεκτικά όμως, όχι με κάποια πράξη βίας. Δεν το φανταζόμουν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο, όμως είχα τη μέριμνα να ρωτήσω τον αστυνομικό για ενισχύσεις» τόνισε. 

Όπως διηγήθηκε στον ΣΚΑΪ «με το που πετάχτηκαν οι πρώτες σταγόνες πάνω μου κάηκα και βγήκα προς την έξοδο για να φωνάξω τον αστυνομικό. Φώναξα μέσα στην αίθουσα ‘μας πετάει καυστικό υγρό, αλλά δεν ξέρω αν το κατάλαβαν οι αρχιερείς, γιατί δημιουργήθηκε πανικός. Εγώ έφυγα τρέχοντας προς την έξοδο για να φέρω τον αστυνομικό, ήταν η πρώτη μου σκέψη. Αφού έστειλα τον αστυνομικό μέσα στην αίθουσα πήγα στην τουαλέτα κι έριξα άφθονο νερό στο πρόσωπό μου αφού πέταξα όλα τα ράσα που είχαν καεί». 

«Η υπόθεσίς του θα είχε τελειώσει αν δεν είχαμε τον COVID και την καραντίνα έγινε πέρυσι… είχαμε έξι μήνες να κάνουμε δικαστήριο» εξήγησε. 

«Όλο και βελτιώνεται η υγεία μου, εγκαύματα είναι, θέλουν χρόνο για να επουλωθούν, ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά είναι δευτέρου βαθμού εγκαύματα. Είναι στον τράχηλο, στο λαιμό σε όλο το αριστερό μέρος του τραχήλου, και στο αριστερό χέρι από το λαιμό και πάνω σε ένα μεγάλο σημείο» ανέφερε για την κατάσταση της υγείας του ο κ. Σωμαράκης.  

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook