Στο νοσοκομείο με ράμματα στο κεφάλι κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πρόσφυγας, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, μετά από βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και η παρέα του, από ομάδα αγνώστων μέσα στο campus του ΑΠΘ, με μπουκάλια, μπουνιές και κλοτσιές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στο alterthess.gr, οι δύο προσφυγικής καταγωγής νεαροί συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου στις εκδηλώσεις και στην πορεία του αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride. Μετά τις εκδηλώσεις οι δύο νεαροί κατευθύνθηκαν με την παρέα τους στο campus του ΑΠΘ για να συνεχίσουν την βραδιά τους.

Μια ομάδα περίπου 10 ανδρών τους προσέγγισε την εν λόγω παρέα βρίζοντας τους με ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια και στη συνέχεια άρχισαν να τους χτυπάνε με γυάλινα μπουκάλια, μπουνιές και κλοτσιές, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, όπου και του έγιναν ράμματα, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να νοσηλευθεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στο alterthess ο νεαρός τραυματίας φορούσε μπλούζα με σύνθημα και χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, κάτι που πιθανολογείται ότι προκάλεσε την βίαιη ομοφοβική και ρατσιστική επίθεση.

Οι νεαροί πρόσφυγες που διαβιούν στη Θεσσαλονίκη επιθυμούν μέχρι στιγμής να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να καταγγείλουν επίσημα στις αστυνομικές αρχές την επίθεση, μαζί με τους δικηγόρους τους. Τα στοιχεία των θυμάτων της επίθεσης είναι γνωστά στο alterthess.gr.

Είναι δυστυχώς λυπηρό νέοι άνθρωποι να δέχονται βίαιη επίθεση, η οποία με βάση τα τραύματα στο κεφάλι του ενός θα μπορούσε να αποβεί μοιραία, μόνο και μόνο επειδή είναι μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και διεκδικούν την στοιχειώδη ορατότητα τους.

Ωστόσο είναι ακόμα πιο λυπηρό ότι μια τέτοια ρατσιστική επίθεση έλαβε χώρα μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το οποίο εδώ και μήνες αποτελεί πεδίο δράσης των Φοιτητικών Συλλόγων, αλλά και των κοινωνικών κινημάτων της πόλης, που δρουν υπέρ της ελευθερίας έκφρασης και ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook