Πως εξιχνιάστηκε η υπόθεση - Τι πιστεύει η αστυνομία - Γιατί τους κρατούσε κρυμμένους τόσα χρόνια

Το σενάριο να ήθελε να πουλήσει τους πίνακες που είχε κλέψει από την πινακοθήκη, εξετάζουν οι Αρχές για τον 49χρονο. ελαιoχρωματιστή, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αγγλία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Θεωρούν πως οι κλεπταποδόχοι πιθανόν να περίμεναν να περάσει περίπου μια δεκαετία από την κλοπή, για να ξεχαστεί όσο γίνεται περισσότερο η υπόθεση.

Ο 49χρονος ταξίδευε πολύ συχνά σε Άμστερνταμ και Λονδίνο και είχε επαφές με ανθρώπους της τέχνης… Παρότι δεν φαίνεται να δούλευε το τελευταίο διάστημα, παραμένει άγνωστο πού έβρισκε τα χρήματα να ζει και να ταξιδεύει.

Φίνεται πως πριν λίγο καιρό, στη μαύρη αγορά βγήκε προς πώληση ο πίνακας του Πικάσο με τιμή κοντά στα 20 εκατ. δολάρια. Όμως, αφού επρόκειτο για κλεμμένο πίνακα, οι επίδοξοι αγοραστές δεν τον αγόρασαν ποτέ και έτσι έμεινε κρυμμένος στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες όμως έφτασαν και στην Αστυνομία, η οποία τελικά ανακάλυψε τον δράστη.

Ο 49χρονος φαίνεται πως κράτησε τον Πικάσο και τον Μοντριάν γιατί, έψαχνε Άραβα μεγιστάνα για να πουλήσει.

Το “γυναικείο κεφάλι” που είχε φιλοτεχνηθεί από το Πάμπλο Πικάσο το 1939 και δωρίσθηκε το 1949 στον ελληνικό λαό ως τιμητική προσφορά για την αντίσταση του στη γερμανική κατοχή.

Το έργο του Ολλανδού Πιέτ Μοντριάν του 1905 «Ο ανεμόμυλος Στάμμερ» αγοράστηκε το 1963 από τον Αλέξανδρο Παππά και τον παραχώρησε στην Εθνική Πινακοθήκη.

Το τρίτο έργο, ένα σχέδιο θρησκευτικής απεικόνισης του Ιταλού Γουλιέλμο Κάτσια δεν βρέθηκε. Όπως ανέφερε ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της ληστείας και το πέταξε στην τουαλέτα….

Οι άνδρες του τμήματος διαρρηκτών μιλούν για έναν πολύ έξυπνο άνθρωπο, ο οποίος μάλιστα τους ανέφερε πως δούλευε και ως εθελοντής στη Βρετανική Αστυνομία. Έτσι έχουν απευθύνει ερώτημα προς τους συναδέλφους τους στο Λονδίνο προκειμένου να εξακριβώσουν εάν τους λέει αλήθεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook