Τραγικός επίλογος για την 29χρονη Γαλλίδα στην Κρήτη που είχε έρθει στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές.

Η 29χρονη Γαλλίδα Βιολέτ Γκιγκανό βρέθηκε στη μέση της διαδρομής που είχε επιλέξει για πεζοπορία σε ένα μονοπάτι δύσβατο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η κοπέλα είχε ξεκινήσει από τον Κριό και είχε φτάσει στο Ελαφονήσι και επέστρεφε ξανά πίσω για να πάρει το αυτοκίνητό της.

Στα μισά όμως της διαδρομής που είναι 7,5 με 10 χιλιόμετρα η 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια έχασε από άγνωστη έως τώρα αιτία την ζωή της πέφτοντας σε μια χαράδρα.

Σε αυτή την περιοχή βρέθηκε το άψυχο σώμα της Βιολέτ σύμφωνα με το CretaLive

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σορός της βρέθηκε στο σημείο που είχαν επικεντρώσει τις έρευνες οι διασώστες από το πρωί της Τετάρτης 30/06/2021.

O ιατροδικαστής που θα σπεύσει στο σημείο θα κάνει την πρώτη εκτίμηση αναφορικά με τα αίτια του θανάτου της άτυχης κοπέλας.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Η αστυνομία από νωρίς σήμερα άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Είτε να πρόκειται για ατύχημα είτε για εγκληματική ενέργεια.

Οι αρχές «ξεσκονίζουν» το αυτοκίνητο της κοπέλας «ξεσκονίζουν» μέσα στο οποίο βρέθηκε ένα GPS και μια βαλίτσα, ενώ στο σημείο της αναζήτησης εντοπίστηκε και ένα smart watch με στρας που φέρεται πως της ανήκει.
Πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές συμμετείχαν στην επιχείρηση από εδάφους, ερευνώντας όλη την έκταση του πεζοπορικού μονοπατιού που συνδέει τον Κριό με το Ελαφονήσι, καθώς το αυτοκίνητο της κοπέλας εντοπίστηκε στον Κριό.

Σημειώνεται πως στις 24 Ιουνίου, στην τελευταία επικοινωνία που είχε από το κινητό της, ανάρτησε φωτογραφία που «δήλωνε» πως ήταν στο Ελαφονήσι.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της

Η αγωνία για την τύχη της 29χρονης Γαλλίδας που χάθηκαν τα ίχνη της από το Ελαφονήσι νότια της Κρήτης κορυφώνεται για τους γονείς της αλλά και τους ανθρώπους που την αναζητούν.

Εάν και το επικρατέστερο σενάριο είναι να έπεσε θύμα ατυχήματος, καθώς το μονοπάτι που επέλεξε να διανύσει στο σημείο Κριός των Χανίων είναι γεμάτο από φαράγγια και γκρεμούς, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Οι έρευνες για την 29χρονη Γαλλίδα νοσοκόμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νάντης, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από στεριά, αέρα και θάλασσα, από αστυνομία, πυροσβεστική και εθελοντές.
Μάλιστα, σήμερα στις έρευνες σε ολόκληρη την περιοχή απο Χρυσοσκαλίτισσα μέχρι Κουντούρα θα συμμετάσχει και ομάδα αστυνομικών της ΕΚΑΜ με drones.

Οι έρευνες θα επεκταθούν και σε κοντινές περιοχές απ’ όπου η 29χρονη λάτρης της πεζοπορίας θα μπορούσε να έχει περάσει. Η ίδια είχε ανεβάσει φωτογραφία στα social media από το Ελαφονήσι και έλεγε πως περπατάει αρκετές ώρες. Τότε ήταν η τελευταία φορά που ανανέωσε το προφίλ της. Στο σημείο στο οποίο «τράβηξε» τη συγκεκριμένη φωτογραφία βρέθηκαν και διασώστες.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο αρχηγός του σώματος Σαμαρειτών Κισάμου, Στέφανος Καπής ανέφερε: «Σαρώσαμε το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, παρά την ζέστη, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σίγουρα πέρασε από εκεί. Σηκώσαμε και drones. Από φωτογραφίες που είχε ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι σίγουρα πέρασε από το συγκεκριμένο μονοπάτι πεζοπορώντας».
Στο μεταξύ σχετική ανάρτηση μιας φίλης της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει χιλιάδες κοινοποιήσεις. Πρόκειται για την γυναίκα με την οποία είχαν κανονίσει να την περιμένει στο αεροδρόμιο της Νάντης το πρωί της Δευτέρας 28 Ιουνίου για να την μεταφέρει στο σπίτι της στην πόλη Saint-Sébastien-sur-Loire.

Να σημειωθεί πως στις 9 Ιουνίου η 29χρονη Violette, μέσω ομάδας στο facebοοκ είχε αναζητήσει κάποιον να την παραλάβει από το αεροδρόμιο της Νάντης στις 28 Ιουνίου περίπου στις 10:30 το πρωί.

Επιπλέον στις 21 Ιουνίου είχε ενημερώσει άλλον φίλο της πως έφτασε κανονικά στην Κρήτη.

Η κοπέλα στη συνέχεια νοικίασε ένα αυτοκίνητο και περνώντας από περιοχές των Σφακίων μετέβη τελικά στην Παλαιόχωρα όπου είχε κλείσει δωμάτιο σε κατάλυμα.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 24 Ιουνίου πήγε με το αυτοκίνητο στο ακρωτήρι Κριός, το άφησε με μια βαλίτσα μέσα και ξεκίνησε με ένα σακίδιο στην πλάτη πεζοπορία μέχρι το Λαφονήσι. Εκεί έβγαλε φωτογραφία την οποία κοινοποίησε σε ομάδα γράφοντας που βρίσκεται και πως περπατούσε επί τρεις ώρες. Αυτό είναι και το τελευταίο ίχνος ζωής που έχει γίνει γνωστό από την 29χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Violette σχεδίαζε να μείνει ένα-δύο βράδια στην Παλαιόχωρα και στην συνέχεια να μεταβεί στην Κίσαμο όπου είχε ήδη κάνει κράτηση σε κατάλυμα.
Πρόκειται για μια κοπέλα η οποία συνήθιζε να ταξιδεύει μόνη σε διάφορες χώρες και κυρίως να εξερευνά τους τόπους που επισκεπτόταν πεζοπορώντας.

Μάλιστα το καλοκαίρι του 2020, μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, είχε ταξιδέψει σχεδόν σε ολόκληρη την Ιταλία, ενώ φαίνεται πως φέτος ήταν η σειρά της Κρήτης.

Το μυστήριο με την κλοπή του “έξυπνου ρολογιού” 

Μια πληροφορία που θέλει την ανεύρεση ενός γυναικείου smartwatch πριν την εξαφάνιση της 29χρονης κοπέλας, έρχεται να προσθέσει νέα σενάρια στην υπόθεση. Ένας λουόμενος βρήκε σε παραλία της περιοχής ένα ένα έξυπνο ρολόι, ωστόσο αυτό δεν οδηγήθηκε τελικά στα χέρια των αστυνομικών αρχών, καθώς όπως φαίνεται κλάπηκε.
Οι πληροφορίες αυτές ελέγχονται από την τμήμα Ασφαλείας του νομού Χανίων. “Η κοπέλα είχε έρθει στην Κρήτη στις 21 Ιουνίου στο Ηράκλειο. Εκεί νοίκιασε ένα αυτοκίνητο όπου και ξεκίνησε τις διαδρομές της. Στις 24 Ιουνίου βρέθηκε στην περιοχή του νομού Χανίων από όπου κι εξαφανίστηκε. Πριν την δήλωση της εξαφάνισης της, είχε βρεθεί σε παραλία της περιοχής ένα smartwatch το οποίο παραδόθηκε στο ναυαγοσώστη ο οποίος το άφησε στον πύργο από όπου παρατηρεί την παραλία. Κάποιος όμως το έκλεψε. Το περιστατικό αυτό έχει δηλωθεί στην αστυνομία η οποία κάνει έρευνες” λέει ο Γιάννης Βερυκοκίδης.

Οι τελευταίες κινήσεις στο κινητό της

Εκτός από την τελευταία συνομιλία της με τη μητέρα της στις 24 Ιουνίου, η Βιολέτ Γκιγκανά είχε χρησιμοποιήσει το κινητό της τηλέφωνο προκειμένου να επισκεφτεί μέσω το διαδικτύου μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και πλατφόρμες μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων.

Εκτός από τη φωτογραφία στο Facebook και το σχετικό σχόλιο για την διαδρομή της στα δύσβατα μονοπάτια της Ελαφονήσου που όπως φαίνεται διήρκεσε τρεις ώρες, το χρησιμοποίησε λίγη ώρα νωρίτερα το ίδιο κοινωνικό μέσω δικτύωσης προκειμένου να πληροφορηθεί εάν μπορεί να επισκεφτεί με καραβάκι κάποια νησάκια της περιοχής. Πληροφορήθηκε ότι λόγο κορονοιού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια.

Η 29χρονη νοσηλεύτρια όμως λίγο πριν την εξαφάνιση, προχώρησε και σε άλλη μια ενέργεια. Μέσω του κινητού της τηλεφώνου, επισκέφτηκε συγκεκριμένη πλατφόρμα κι έκλεισε δωμάτιο σε τουριστικό κατάλυμα της Παλαιοχώρας Χανίων. Μάλιστα ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες ότι θα παραμείνει για μια ημέρα, κι ότι θα φτάσει εκεί στις 6 το απόγεμα της 24ης Ιουνίου.

Με πληροφορίες από flashnews.gr και creta24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook