Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που δεν θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα αν δεν έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους κατά του κορωνοϊούπολίτες και τις υπερτοπικές μετακινήσεις με δημόσια μέσα μεταφοράς εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εισήγηση προβλέπει να γίνονται εσωτερικές μετακινήσεις με αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο και πλοίο για τους ανεμβολιαστους πολίτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (green pass), δηλαδή ή με αρνητικό μοριακό έλεγχο ή με αρνητικό rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτά τα self test. Ουσιαστικά ελεύθερες θα είναι οι μετακινήσεις μόνο για τους εμβολιασμένους.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει την παρούσα στιγμή για όλους μόνο όσον αφορά στη μετακίνηση στα νησιά (όχι στην ηπειρωτική χώρα), ωστόσο φαίνεται πως το συγκεκριμένο πλαίσιο θα γίνει ακόμη πιο αυστηρό για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η εισήγηση κρίθηκε αναγκαία για τη διασφάλιση της μη διασποράς του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα που αναμένεται η κινητικότητα να εκτοξευθεί λόγω των καλοκαιρινών διακοπών και της ανησυχίας για τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Με τη συγκεκριμένη πρόταση, κυβέρνηση και ειδικοί ελπίζουν να πιέσουν τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεδομένου ότι ο έλεγχος συνεπάγεται κόστος.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις 18:00 στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης, που θα γίνει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη. Επίσης, θα συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook