Μέσα στον οικισμό Καπανδρίτι της Κεφαλονιάς πέρασε η μεγάλη φωτιά.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε  το μεσημέρι  σε δασική έκταση στον Ελειό Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα σε περιοχή ανάμεσα σε Ξενόπουλο, Καμπιτσάτα και Καπανδρίτι.

Η Πυροσβεστική έχει δώσει εντολή για προληπτική εκκένωση των χωριών Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη.
Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι, που φτάνουν τα 5 έως 6 μποφόρ, δυσχεραίνουν το εργό των πυροσβεστών.

Η φωτιά έχει περάσει μέσα στο χωριό Καπανδρίτι και βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

Πως ξεκίνησε η φωτιά

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, δήλωσε ότι η φωτιά στην Κεφαλονιά ξεκίνησε από έναν βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα.

«Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», είπε στον ΑΝΤ1 η Ρόδη Κράτσα, προσθέτοντας ότι «οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Τα δύο ισχυρότερα μέτωπα, λόγω και των ισχυρών ανέμων που είναι δύσκολο να περιοριστούν βρίσκονται στην Αγία Ειρήνη και στο Καπανδρίτι.

Οι οικισμοί έχουν εκκενωθεί προληπτικά, μετά από οργανωμένη επιχείρηση των αρχών, μετά και από εισήγηση της Πυροσβεστικής. Στο Καπανδρίτι η κατάσταση δείχνει σοβαρότερη, καθώς η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια.

Εξαιρετικά σοβαρή είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που έχει στον Ελειό της Κεφαλονιάς .

Αναλυτικότερα, υπάρχουν δυο μέτωπα ένα στην Αγία Ειρήνη και ένα στο Καπανδρίτι, τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων είναι δύσκολο να περιοριστούν.

Ειδικά για το Καπανδρίτι, η κατάσταση είναι σοβαρότερα , καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει τον οικισμό και βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: inkefalonia.gr

Δείτε εδώ το χρονικό της μεγάλης φωτιάς στην Κεφαλονιά

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook