Στις αρχές της εβδομάδας, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση επειδή τα μινκ άρχισαν να σκαρφαλώνουν σε μπαλκόνια και στέγες σπιτιών

Προβλήματα έχει προκαλέσει η ανεξέλεγκτη αύξηση των μινκ στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Το είδος φαίνεται πως πολλαπλασιάστηκε δραματικά, όταν απελευθερώθηκαν περίπου 50.000 μινκ από μονάδες εκτροφής το 2010 σε Καστοριά και Σιάτιστα.

Στην Κοζάνη τα ζώα κάνουν ψάχνουν τροφή στα μπαλκόνια και στις αυλές των σπιτιών!

«Έχουμε βρει τον μπελά μας, δεν μπορούμε να ανοίξουμε ούτε τα παράθυρα«», λένε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ κάτοικοι της περιοχής!.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ένα βράδυ στις αρχές της εβδομάδας, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση επειδή τα -κατά τ’ άλλα συμπαθέστατα ζωάκια- άρχισαν να σκαρφαλώνουν σε μπαλκόνια και στέγες σπιτιών, με τους κατοίκους να ψάχνουν απεγνωσμένα κάποιον αρμόδιο να επέμβει!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία» τα ξημερώματα της 28ης Ιουνίου γέμισε μινκ ο αύλειος χώρος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου στην Κοζάνη!

Τα μινκ κάνουν επιθέσεις και στα κοτέτσια ωστόσο η μεγαλύτερη ζημιά προκαλείται στα πουλιά που γεννούν στη γη όπως ορτύκια και πέρδικες, που δεν προλαβαίνουν να αναπαραχθούν διότι τρώνε τα αυγά τους.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί παγίδες στην Καστοριά. Πριν λίγους μήνες, είχαν αναφερθεί κρούσματα κορωνοϊού σε φάρμες μινκ σε Καστοριά, Κοζάνη και Γρεβενά….

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook