Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών αναρτήθηκαν στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.
Αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

Ολοι οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους σε αυτόν τον σύνδεσμο του υπουργείου Παιδείας. panelladikes_edo

Αναλυτικά, θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Βαθμολογίες με γραπτό SMS

Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι λαμβάνουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ, results.it.minedu.gov.gr.

Ανοδος βάσεων

Κατακόρυφη αύξηση των βάσεων εισαγωγής, αναμένεται στις περιζήτητες σχολές, λόγω του χαμηλού βαθμού δυσκολίας των θεμάτων και τις αντίστοιχες επιδόσεις των μαθητών στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής και τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε κεντρικά ΑΕΙ.

Πιερρακάκης: Αυτονόητο βήμα η ενημέρωση των υποψηφίων μέσω SMS

Για την ενημέρωση των υποψήφιων μέσω SMS για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε ότι «ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα αυτονόητο βήμα. Οπότε, σήμερα οι μαθητές θα λάβουν τους βαθμούς τους με αυτόν τον τρόπο». Επιπλέον, ο υπουργός διευκρίνισε ότι και για τη σχολή που εισάγονται οι μαθητές, η ενημέρωση θα γίνει με τον ίδιο τρόπο και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» σε όλους και όλες.

Σε ερώτηση πόσο δύσκολη ήταν η υλοποίηση αυτού του νέου τρόπου ενημέρωσης των μαθητών, ο κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι το εγχείρημα «απαιτούσε καλή συνεργασία και η συνεργασία μας με το υπουργείο Παιδείας είναι πάρα πολύ καλή». «Το πιο δύσκολο είναι να μπορέσεις να σκεφτείς έναν νέο τρόπο να εξυπηρετείς τον πολίτη. Η τεχνολογία είναι ένα μέσο για να κάνεις πολύ απλά την εξυπηρέτηση του πολίτη ευκολότερη και καλύτερη», πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook