Δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταπολεμούν τις δύο φωτιές.

Άμεση κινητοποίηση για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής λόγω του διπλού συναγερμού μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις στον Βαρνάβα και την Ελευσίνα.

Η φωτιά στον Βαρνάβα έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο προληπτικά εκκενώθηκαν τρείς κατοικίες, που ήταν μέσα στο δάσος, μια Μονή και ένα ίδρυμα ΑμΕΑ.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, καθώς και τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική πυρκαγιά εκδηλώθηκε, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Πάτημα Ελευσίνας. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Το έργο των δυνάμεων δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι…

Στον Βαρνάβα ο Χαρδαλιάς

«Είναι στις παρυφές η φωτιά. Έχουμε κάνει περιμέτρους σε όλα τα σπίτια και έχουμε προβεί σε εκκενώσεις. Το μέτωπο από την άλλη μεριά χτυπήθηκε από τα εναέρια και έχει μείνει το μέτωπο εδώ που παραμένει δύσκολο», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς  που βρίσκεται στο πύρινο μέτωπο.

Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα. Επίσης στην Ανώνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες και πνέουν ισχυροί άνεμοι, με την ανησυχία των κατοίκων να είναι έκδηλη. Μάλιστα, ορισμένοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Από την Πυροσβεστική πάντως αναφέρουν πως τα σπίτια δεν κινδυνεύουν, για την ώρα, από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Νωρίτερα, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι η φωτιά κιδυνεύει να ξεφύγει αν δεν παρέμβουν γρήγορα τα εναέρια μέσα.

Φωτιά σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο

Στην Δυτική Αττική, εκτός από το Πάτημα της Ελευσίνας, πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στον δρόμο για Δερβενοχώρια στην περιοχή της Μαγούλας, στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ και Τροίας στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Ρουπάκι, επίσης στον Ασπρόπυργο.

Σε όλες αυτές τις πυρκαγιές στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο, επιχειρούν συνολικά 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω των πυρκαγιών

Λόγω των πυρκαγιών αυτών η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής στον Ασπρόπυργο, από το ύψος της λεωφόρου ΝΑΤΟ και από το ύψος του εργοστασίου Παπαστράτος, καθώς και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων από το ύψος του εργοστασίου Κανάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook