Οι δύο συνήγοροι της 19χρονης που κατήγγειλε ότι βιάστηκε και εξαναγκάστηκε να εκδίδεται από τον αστυνομικό αλλά και τον πατέρα της κατήγγειλαν τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση.

Η 19χρονη έζησε μιά κόλαση τόσο στα χέρια του πατέρα της που τη βίαζε από τα 11 της χρόνια, όσο και από τον 41χρονο αστυνομικό που επίσης τη βίαζε,  την έδερνε και την εξέδιδε μέσω Ιντερνετ. 

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιάννης Μυκονιάτης, καταγγέλλει πως «δεν μας επετράπη ως συνήγοροι (μαζί με την εξαιρετική συνάδελφο Αντωνία Λεγάκη) να δούμε την κοπέλα στο Εσωτερικών Υποθέσεων, παρά για λίγα λεπτά».

Αναλυτικά η ανάρτηση του συνηγόρου της 18χρονης

«Χθες το μεσημέρι χάρη στο θάρρος μίας εργαζόμενης σε καφέ της Ηλιούπολης η οποία αντί “να κοιτάξει την δουλειά της” επέλεξε να κάνει το σωστό, μία 18χρονη κοπέλα την οποία ο αστυνομικός σύντροφος της κακοποιούσε και εξέδιδε συστηματικά έσπασε τον φόβο και τον κατήγγειλε.

Χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά που έδειξε η συλλογικότητα Witches Of The South η οποία ήταν αυτή που έλαβε πρώτη την καταγγελία, εξασφαλίστηκε η αναγκαία δημοσιότητα ώστε να σταματήσει κάθε σκέψη από την πλευρά του κράτους για συγκάλυψη.

Ωστόσο ακόμα και τώρα που η Ελληνική Αστυνομία αναγκάστηκε να απαντήσει με ανακοίνωση της γιατί χθες για τόσες ώρες δεν μας επετράπη ως συνήγοροι (μαζί με την εξαιρετική συνάδελφο Antonia Legaki ) να δούμε την κοπέλα στο Εσωτερικών Υποθέσεων, παρά για λίγα λεπτά επιμένουν εμμονικά να αναφέρουν ότι ως μάρτυρας δεν είχε δικαίωμα να έχει συνήγορο.

Προφανώς και δεν αναφέρουν πως η κοπέλα είχε εμφανιστεί ώρες πριν στο ΑΤ Ηλιούπολης με πρόθεση να καταθέσει μήνυση και ως εκ τούτου να δηλώσει παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας και άρα να παρίσταται μετά συνηγόρου σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και με αποκλειστικά δικιά τους ευθύνη δεν έλαβαν την κατάθεση της αλλά την μετέφεραν στο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Είναι η ίδια αστυνομία εξάλλου που μετά από κάθε σύλληψη σε πορεία δεν επιτρέπει σε συλληφθέντες να δουν δικηγόρο παρά μόνο μετά από πολλές ώρες και ενώ έχει ήδη καταστρατηγηθεί κάθε σχετική δικονομική διάταξη προστασίας των δικαιωμάτων όσων έχουν συλληφθεί.

Εγώ, παρ’ όλα αυτά θα κρατήσω την ουσία και αυτό που έχει σημασία στο τέλος.

Η κοπέλα είναι πλέον μακριά από το κακοποιητικό της περιβάλλον. Γι αυτό από αύριο ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη, κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά και κυρίως ακόμα περισσότερο φεμινισμό.

Αυτά σώζουν ζωές όπως αποδείχτηκε. Για το κράτος θα κρατάω ακόμα μερικές αμφιβολίες».

Νωρίτερα και η άλλη συνήγορος της 19χρονης που αιχμαλωτίστηκε από αστυνομικό στην Ηλιούπολη και την εξέδιδε, η Αντωνία Λεγάκη κατήγγειλε ότι «η κοπέλα ενώ είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή της και κρατούνταν ακόμα χωρίς καμία ενημέρωση προς τους συνηγόρους για το τι γίνεται».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook