Η 7χρονη Αναστασία πάλεψε γενναία αλλά ο αγώνας ήταν άνισος ενάντια στη σπάνια μορφή καρκίνου που την χτύπησε.

Στις 3 Ιουλίου η 7χρονη Αναστασία έχασε τη μάχη αφήνοντας την τελευταία της πνοή στην Αμερική όπου νοσηλευόταν.

Η οικογένεια της Έρρικας Πρεζεράκου βυθίστηκε στο πένθος και σήμερα στην Καλαμάτα είπε το τελευταίο αντίο στη μικρή μαχήτρια που συγκίνησε όλη την Ελλάδα με το κουράγιο και τη δύναμη της .

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε η κηδεία της 7χρονης Αναστασίας το απόγευμα της Κυριακής στην εκκλησία της Υπαπάντης στην Καλαμάτα.

Η ανιψιά της Ερίκας Πρεζεράκου, τον Σεπτέμβριο του 2020, διαγνώστηκε με επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, γνωστή και ως dipg.

Οι ελπίδες που έδιναν οι Έλληνες γιατροί στο μικρό κορίτσι για να ζήσει, ήταν λίγες, με τους γονείς του παιδιού να αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Αμερική, προκειμένου η Αναστασία να ακολουθήσει ειδική θεραπεία και να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Αρχικά πήγαν στο Χιούστον του Τέξας, καθώς εκεί υπήρχε μια κλινική με εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια.
Η διάρκεια του ταξιδιού μεγάλη, όσο και το κόστος του. Έτσι είχε ξεκινήσει μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλο Support Anastasia. Το κύμα αλληλεγγύης, λοιπόν, ξεκίνησε από την Καλαμάτα και απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.

«Το κόστος όπως είναι λογικό είναι δυσβάσταχτο, θα αγγίξει τις 700.000€, αλλά όταν υπάρχει ψυχή και ανθρωπιά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο» είχαν γράψει οι γονείς του παιδιού και από τότε στήθηκε αλυσίδα αλληλεγγύης – Support Anastasia.

Στις 3 Ιουλίου, η Αναστασία άφησε την τελευταία της πνοή.

Η οικογένεια της Αναστασίας αντί στεφάνων ζήτησε να συγκεντρωθούν δέντρα τα οποία θα φυτευτούν στην Καλαμάτα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook