Μεγάλη φωτιά στη Σάμο – Εκκενώνονται σπίτια και ξενοδοχεία (εικόνες)
Η φωτιά καίει σε δασική έκταση στη Σάμο και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και εναέρια μέσα προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.
Η φωτιά στη Σάμο χαρακτηρίζεται «δύσκολη» από τα στελέχη της Πυροσβεστικής.
Σε εξέλιξη είναι η δασική πυρκαγιά για την οποία η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 2 το μεσημέρι και κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες της Σάμου.
Για την κατάσβεσή της από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στο έδαφος επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα αλλά και εθελοντές με πέντε οχήματα και βυτιοφόρα των Δήμων του νησιού. Ας σημειωθεί ότι στη Σάμο πνέουν άνεμοι εντάσεως 3 – 5 μποφόρ.
Με επείγουσα ανακοίνωση του ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και επειδή η πυρκαγιά πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης καλεί για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στην πόλη της Σάμου.
Τέλος με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα τη Σάμο χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».
Λόγω των πυκνών καπνών δόθηκε εντολή εκκένωσης δύο ξενοδοχείων και αρκετών σπιτιών.
Πρόκειται για το ξενοδοχείο Αρίων και το ξενοδοχείο Καλυδων. Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνονται συνολικά 210 άτομα, 168 από το ένα ξενοδοχείο και 42 από το δεύτερο.
Έκκληση για προσοχή στη χρήση του νερού
Με ανακοίνωσή του, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, ο δήμος Ανατολικής Σάμου παρακαλεί για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στη πόλη της Σάμου.
Υπάρχει άμεση και έκτακτη ανάγκη τονίζει η δημοτική Αρχή..
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το θηριώδες ρωσικό Μπεριέβ, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Τέλος με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα τη Σάμο χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».
Ολες οι Ειδήσεις
- Έκλεισε ο Πανάγιος Τάφος για λόγους ασφαλείας μετά τις συνεχείς ιρανικές επιθέσεις
- Ο ΠΑΟΚ έβαλε τέσσερα γκολ στην Κηφισιά και δημιούργησε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή
- Ο Δένδιας διαψεύδει τον Κουτσούμπα για τα drones στη Σούδα: Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση, έχουμε λάβει τα μέτρα μας (βίντεο)
- Επιμένει ο Κουτσούμπας: «Από τα 4 drones τα δύο στόχευαν τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο και τα άλλα δύο τη Σούδα» (βίντεο)
- Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 4-1: Τεσσάρα και… τετράδα με κεκτημένη ταχύτητα!
- Ελάινα Πούλος: Το δημόσιο ευχαριστώ στον ερμηνευτή Νίκο Ευθυμιάδη και στους ομογενείς του Tarpon Springs για το sold out Greek Night στη Φλόριντα (εικόνες + βίντεο)
- Επικό βίντεο: Η Δέσποινα Βανδή γυμνάζει τον Γιάννη Κατινάκη που δείχνει να ζορίζεται!
- Άκης Πετρετζίκης: Η έκπληξη και το challenge για τα 42α γενέθλιά του (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook