Η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στους Βουρλιώτες και πέρασε από το Κοκκάρι, γύρω στις 11 χθες τη νύχτα έφτασε στους Μυτιληνιούς, στην περιοχή Γιάννου.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην πυρόσβεση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτήν την ώρα συνολικά 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες με τις συχνές αναζωπυρώσεις αποτελούν απειλή. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε τρεις εστίες στην περιοχή Τρίστρατο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, ο Δήμαρχος του νησιού έκανε λόγο για ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς που συνεχίζει να καίει. Όπως είπε, το ότι η Σάμος είναι ένα καταπράσινο νησί κάνει δύσκολη την κατάσταση, καθώς έτσι η φωτιά έχει συνέχεια «εκπλήξεις» από κομμάτια βλάστησης που βρίσκει και ξαναφουντώνει.

Αργά χθες το βράδυ έφτασαν με Super Puma στη Σάμο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Προληπτικά εκκενώθηκαν δυο ξενοδοχεία, αλλά και κατοικίες στην περιοχή Άγιος Φανούριος. Χθες το βράδυ εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στα κινητά κατοίκων των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιούς, Μαυρατζαίους για να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook