Βασιλακόπουλος: «Δεν έχει νόημα απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00»

Για το «κόκκινο» στην Αττική και το τι θα γίνει με τα σχολεία και την αγορά μίλησαν στον ΣΚΑΪ οι καθηγητές Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ και Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.
Για το «κόκκινο» στην Αττική και το τι θα γίνει με τα σχολεία και την αγορά μίλησαν στον ΣΚΑΪ οι καθηγητές Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ και Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.
Η Αττική είναι σε μια οριακή κατάσταση και «κοκκινίζει» βάσει κι άλλων κριτηρίων πιο αυστηρών, καθώς είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδας, εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Σύμφωνα με τα δεδομένα, η Αττική αν συνεχίσει αυτή την πορεία, θα είναι μη διαχειρίσιμη.
Εδώ και αρκετές μέρες είμαστε πάνω από το 2% σε ποσοστό θετικότητας, κάτι που μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω και να ξεφύγει είτε από το κρύο είτε από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, διευκρίνισε ο καθηγητής.
Ο κ. Βασιλακόπουλος, ωστόσο, τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα να μπει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, εφόσον δε λειτουργεί η εστίαση.
Επίσης, υποστήριξε ότι η αγορά μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με Click in shop με ραντεβού.
Σχετικά με το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως θα μπορούσε να αναβληθεί για μια εβδομάδα σε όλη τη χώρα.
Από την πλευρά του ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως η Αττική είναι η πιο μεγάλη δεξαμενή πληθυσμού της χώρας και πως αν παρθούν μέτρα θα υπάρξει μεγάλη διαφορά στο θέμα της αύξησης κρουσμάτων.
«Η τάση είναι αντίστοιχη με εκείνη του Οκτώβρη. Αν το αφήσουμε, θα είναι προβληματική η Αττική. Πρέπει να δράσουμε τώρα.», τόνισε.
Σχετικά με το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων, ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι πρέπει να το επανεξετάσουμε την επόμενη βδομάδα.
Όσον αφορά την αγορά, είπε ότι το click away και το click in shop με ραντεβού θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί.
Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα στα ΜΜΜ.
Ο κ. Σαρηγιάννης, για το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα είπε ότι «είτε στις 6 είτε στις 8 οι εργαζόμενοι είναι στο δρόμο. Πρέπει να αυξηθεί η τηλεργασία. Το 50% και πάνω που λέει η ΚΥΑ δεν τηρείται από τους εργοδότες.»
Τέλος, επεσήμανε τη σημασία αύξησης των τεστ και ειδικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος.
Πηγή: ΣΚΑΙ
Ολες οι Ειδήσεις
- «Η Πέππα γνωρίζει το νέο μωρό»: Με παιδικά γέλια και χαμόγελα ξεκίνησε το ταξίδι της νέας ταινίας της Πέππα
- Έλενα Παπαρίζου: Στιγμιότυπα από τις διακοπές της στην Κίμωλο
- Λευτέρης Πανταζής: Οι φωτογραφίες από τα νιάτα του με μακρύ μαλλί
- Αθηνά Οικονομάκου: «Στη ζωή μου υπήρχαν περισσότερα σκοτάδια παρά φως» (βίντεο)
- Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του «Πίρι Ρέις» και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ» (βίντεο)
- H μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE – Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 19.45
- Τα πιο απολαυστικά ραντεβού είναι πάντα αυτά του Σαββατοκύριακου! Πρεμιέρα το Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου
- Κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» – Απόψε, εκτάκτως στις 18:00
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook