Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας για την κατάσβεση μεγάλης φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από την φωτιά στην Αχαία , δεν απειλείται για την ώρα κατοικημένη περιοχή, καθώς οι άνεμοι πνέουν σε αντίθετη κατεύθυνση, ωστόσο το χωριό Δροσιά, εκκενώθηκε προληπτικά και απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι.

«Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».


Επί τόπου επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.news, λιποθύμησε πυροσβέστης που συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς. Στην περιοχή έσπευσε ασθενοφόρο για να τους παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ζητήθηκε ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής με οχήματα από την Ηλεία, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς μεταβαίνει και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.
Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων από το Σταυροδρόμι προς τη Δροσιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook