Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Σήμερα ο υδράργυρος θα ανέβει κι άλλο φτάνοντας έως και 43 βαθμούς και η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη τα στοιχεία επιμένουν ότι η πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Δευτέρα 2 Αυγούστου, οπότε και αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες με 44 και πιθανόν τοπικά 45 στον θεσσαλικό κάμπο. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Ειδικότερα:

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 41 βαθμούς  Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος και ο υδράργυρος θα δείξει έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα και το Καρπάθιο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Σε άνοδο η θερμοκρασία που θα φτάσει τους 43 και τοπικά στους 44 βαθμούς κελσίου.

Την Κυριακή αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Άνεμοι βόρειοι εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά 6 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει 44 και πιθανόν τοπικά 45 στο θεσσαλικό κάμπο.

Αντίστοιχες θερμοκρασίες αναμένονται και την Τρίτη 3 Αυγούστου ενώ υψηλά θα παραμείνει ο υδράργυρος έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook