Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, χθες Παρασκευή (30/7) ο Ανδρέας Ποταμιάνος.
Ο Ανδρέας Ποταμιάνος γεννήθηκε το 1933 στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο στο London School of Economics.
Ήταν γόνος εφοπλιστικής οικογένειας με καταγωγή από τον Πύλαρο της Κεφαλλονιάς, η οποία εισήλθε στον εφοπλισμό στις αρχές του 19ου αιώνα, στα τότε βρετανικά Επτάνησα. Πατέρας του ήταν ο εφοπλιστής Αναστάσιος Ποταμιάνος (ο οποίος διατέλεσε και υπουργός) και παππούς του ο εφοπλιστής Γεώργιος Ποταμιάνος.
Μεταξύ άλλων, η οικογένεια Ποταμιάνου ήταν αυτή που εισήγαγε την κρουαζιέρα στην Ελλάδα. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο London School of Economics, απ’ όπου έλαβε μεταπτυχιακό στο Ναυτικό Δίκαιο.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό (τότε Βασιλικό Ναυτικό). Διατέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για 22 χρόνια, από το 1980 έως το 2002. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου, των Special Olympics Ελλάδας και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).
Ήταν ακόμα μέλος της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και της Helmepa (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος).
Ο Ανδρέας Ποταμιάνος τιμήθηκε με τον Σταυρό του Βασιλέως Γεωργίου Α΄ από την ελληνική κυβέρνηση, με το Τρόπαιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) και με βραβείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (επί προεδρίας Κώστα Κυριαζή).
Το 2014 ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σκιάθου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «για την ποικίλη και πολυσήμαντη προσφορά του και αγάπη στην Σκιάθο και τον λαό της».
Ήταν νυμφευμένος με τη Φλερ Ποταμιάνου και είχε τρεις κόρες, την Ελένη, την Κατερίνα και την Αλεξάνδρα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Το «Καμπάνες» είναι το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα charts του Billboard
- Ελένη Φουρέϊρα: Οι πόζες δίπλα στην πισίνα με μαύρο μπικίνι
- To βίντεο της Κατερίνας Στικούδη που έγινε viral:– «Που οφελούν οι πλαστικές ψεύτικες κατσαρίδες;»
- EΣΕΕ: Ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου – Οι βασικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων – Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα
- Marfin: Πως ένα ανώνυμο email «ξεκλείδωσε» την υπόθεση και ταυτοποιήθηκαν οι τρεις δράστες 16 χρόνια μετά την τραγωδία με τους τρείς νεκρούς
- «Θέλουμε μια δίκαιη δίκη, δεν θέλουμε να καεί η Θεσσαλονίκη»: Το μήνυμα της Αφροδίτης Νέστορα μετά τις συλλήψεις για τη δολοφονία της μητέρας της
- Η Μαρία Κωνσταντάκη στο Allwyn Game Time: Το δείπνο με τον Ρονάλντο και η παράσταση με τον Χάαλαντ
- «MarkosbyNight» – Μάρκος Σεφερλής: «Άλλος για Survivor», Σάββατο 11 Ιουλίου στις 22:10 – Δείτε το τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook