«Φλέγεται» το κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της επέλασης του καύσωνα και κάποιες περιοχές «βράζουν» στην κυριολεξία.

Καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κύμα καύσωνα που πλήττει το σύνολο της χώρας, το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο έντονο, ιδιαίτερα στην Αθήνα.

Πτήσεις με drone πάνω από την Ακρόπολη και την πλατεία της Ομόνοιας με χρήση θερμικής κάμερας πραγματοποίησε η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το meteo.gr την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 καταγράφοντας πρωτόγνωρες θερμοκρασίες.

Στα πλάνα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η θερμοκρασία εδάφους ξεπερνούσε τοπικά τους 55°C (βαθύ κόκκινο χρώμα και λευκό), όπως και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Ομονοίας. Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αέρα σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο κέντρο της Αθήνας κυμαινόταν μεταξύ 36-37°C.

Οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν στην άσφαλτο και σε στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες (άνω των 60°C), και οι μικρότερες τιμές στις προσόψεις νέων κτιρίων και στο νέο συντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας (έως 35°C).

Η πρόγνωση του καιρού

Ο καύσωνας συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί, με υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία και έντονο αίσθημα ζέστης.

Ο υδράργυρος σήμερα θα σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας ακόμη μια μέρα ένα ασφυκτικό κλίμα, ενώ από αύριο μπαίνει μια δύσκολη εβδομάδα που θα διατηρηθεί ως την επόμενη Παρασκευή.

Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, προειδοποιεί πως η κορύφωση του καύσωνα θα έρθει από Δευτέρα, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 43-44°C στα ηπειρωτικά, τους 41-42°C στα νησιά και τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές στους 45-46°C.

Στην Αθήνα, τη Δευτέρα περιμένουμε 42°C, την Τρίτη 43-44°C, την Τετάρτη 43°C και έχουμε και συνέχεια με παρόμοιες θερμοκρασίες έως και τουλάχιστον την ερχόμενη Παρασκευή.

Ζεστές θα είναι και οι νύχτες, αφού ο υδράργυρος δε θα καταφέρει να πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι υποχώρηση της θερμοκρασίας περιμένουμε από την Παρασκευή 06/08. Ο συναγερμός θα λήξει από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο μετεωρολόγος του MEGA ανέφερε ότι ο καύσωνας που βιώνουμε θα ξεπεράσει εκείνον τον καύσωνα «μαμούθ» του 1987.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook