Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί.

Μόλις άρχισε να νυχτώνει τα εναέρια μέσα – τέσσερα ελικόπτερα, τρία αεροσκάφη και το ρωσικό Beriev-200 σταμάτησαν τις προσπάθειες κατάσβεσης από αέρος.

Xωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος της Ρόδου, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας.

Δύσκολο προμηνύεται το βράδυ για τους κατοίκους της Ρόδου με την πύρινη λαίλαπα να συνεχίζει να καίει από το μεσημέρι της Κυριακής το νησί.

Οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν την ολονύκτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία έχει κάψει τα πάντα στο πέρασμά της.

Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ζήρια Αχαΐας, υπάρχουν και άλλα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα στη Ρόδο, την Αιτωλοακαρνανία και το Σουφλί.

Η κατάσταση  στη Ρόδο είναι εξαιρετικά δύσκολη με την φωτιά καεί με μανία. Η περιοχή της κοιλάδας των Πεταλούδων έχει εκκενωθεί από επισκέπτες και προσωπικό, ενώ υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος του νησιού.

Έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί το χωριό της Ψίνθου, καθώς η φωτιά το έχει πλησιάσει επικίνδυνα το χωριό. Ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του χωριού Μαριτσά, καθώς η φωτιά πλησιάζει και εκεί.

Στο νησί μετέβη και ο αρχηγός της πυροσβεστικής. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την περιοχή των Πεταλούδων καταστρέφοντας ότι βρίσκει στο πέρασμά της. Οι αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή ενώ σε υψίστη ετοιμότητα έχει τεθεί και η 95 ΑΔΤΕ καθώς στην περιοχή υπάρχουν μονάδες του στρατού όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rodiaki.gr.

Προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και στην κινητή τηλεφωνία, είτε γιατί καταστράφηκαν από την φωτιά κεραίες ή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Χωρίς νερό επίσης έχουν μείνει πολλές περιοχές του νησιού.

Η φωτιά εξακολουθεί ανεξέλεγκτα να καίει και κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να σωθεί η Κοιλάδα των Πεταλουδών η οποία κινδυνεύει άμεσα γράφει η dimokratiki.gr.

Μεγάλη φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία: Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Παραδείσι και Περπάτη

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε πευκόδασος στο Παραδείσι Αιτωλοακαρνανίας του Δήμου Αγρινίου. Μάλιστα για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα χωριά Παραδείσι και Περπάτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 51 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρο, 16 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ρίψεις 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα παρέχουν συνδρομή μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.


Σουφλί: Φωτιά στην Κοτρωνιά – Εκκενώθηκε το χωριό – Κινδύνεψε η εκκλησία

Η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Κοτρωνιά στο Σουφλί οδήγησε στην προληπτική εκκένωσή του. Από το χωριό έφυγαν έξι κάτοικοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο γειτονικό χωριό Δαδιά. Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν 57 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook