Δύσκολο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι της Ρόδου, με την πύρινη λαίλαπα να συνεχίζει να καίει από το μεσημέρι της Κυριακή το νησί.

Οι πυροσβέστες συνέχισαν την ολονύκτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία έχει κάψει τα πάντα στο πέρασμά της, με τα ενεργά μέτωπα αυτήν την στιγμή στο νησί να είναι τρία.

Με το πρώτο φως της ημέρας, θα ριχτούν ξανά στη μάχη τα εναέρια μέσα, προκειμένου να περιορίσουν όσο μπορούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Από νωρίς, εκκενώθηκε από επισκέπτες και προσωπικό η περιοχή της κοιλάδας των Πεταλούδων ενώ προέκυψε πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος του νησιού.

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και τα δύο εργοστάσια της ΔΕΗ στη Ρόδο, με ολόκληρο το νησί να βυθίζεται στο σκοτάδι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, πάντως, κατάφεραν να αποτρέψουν την φωτιά και να μη εισέλθει στην κοιλάδα των Πεταλουδών.

Προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησης

Προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στο νησί πραγματοποίησαν όλη τη νύχτα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ύστερα από την διακοπή που σημειώθηκε εξαιτίας της φωτιάς. Το πρόβλημα σύμφωνα με τον Διαχειριστή προκλήθηκε από τις ρίψεις νερού στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και στη συνέχεια στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σταδιακά μέχρι τις 02.00 τα ξημερώματα.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κινητή τηλεφωνία, είτε γιατί καταστράφηκαν από την φωτιά κεραίες ή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Χωρίς νερό επίσης έχουν μείνει πολλές περιοχές του νησιού.

Μήνυμα από το 112

Το απόγευμα της Κυριακής, όσοι βρίσκονται στην περιοχή της Ψίνθου έλαβαν μήνυμα μέσω του «112» να απομακρυνθούν άμεσα.

Από την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχέραναν οι ισχυροί άνεμοι. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν από αέρος το ρωσικό Beriev-200, τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Το ρεπορτάζ από την Κοινωνία Ώρα MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook