Φωτιά σε δασική έκταση ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών, σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων.

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική και ήδη κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν υπάρχει άμεση απειλή για κατοικημένη περιοχή.

Δύσκολα προσβάσιμη από τα επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής η περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά.


Υπάρχουν μαρτυρίες ότι ακούστηκαν δύο ισχυρότατες εκρήξεις από υποσταθμό.

Η πυρκαγιά είναι ορατή σε ολόκληρη την Αττική.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν διακοπές ρεύματος που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Eχει κλείσει η άνοδος της λεωφόρου Τατοΐου από τη λεωφόρο Κύμης μέχρι την οδό Ερυθραίας και στην Ερυθραία από το ύψος της γεφύρας Βαρυμπόμπης. Επίσης στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και την Ταβέρνα Λάμπρος.

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook